Nový Seznam Email je na světě

12. července 2005

Praha, 12. července 2005 – Společnost Seznam.cz, a.s. spustila dne 28.6.2005 novou verzi služby Seznam Email. Svým uživatelům nabízí nejen nový design, ale především množství zásadních inovací, které zpříjemní práci s emailovou schránkou na Seznamu.

Společnost Seznam.cz, a.s., provozovatel nejnavštěvovanějšího českého internetového portálu www.seznam.cz, spustila zbrusu novou verzi služby Seznam Email, jejíž vývoj trval přes půl roku.

K zásadním změnám, které uživatelům zjednoduší práci s emailovou schránkou, patří především vyhledávání v emailech podle konkrétního klíčového slova či automatické doplňování emailových adres při psaní zprávy. Velmi užitečná je funkce automatického doplňování háčků a čárek do textu zprávy a kontrola překlepů.

Každý uživatel  má také možnost si v nastavení emailu navolit zobrazení svého vlastního portrétu a tím tak svou zprávu “oživit”. Tento portrét následně vidí uživatelé Seznam emailu, kterým je zpráva zaslána.

Emailový účet na Seznamu je již možné ovládat kdykoliv a kdekoliv i přes mobilní telefon, a to pomocí jednoduché JAVA aplikace. Tato aplikace je ke stažení zcela zdarma, přičemž aktuálně podporované přístroje jsou telefony s podporou J2ME, umožňující spustit aplikaci větší než 32 kB.

Velice přínosnou aplikací, která zjednodušuje práci se Seznam Emailem, je Seznam Pošťák. Tento program uživatele informuje o příchozích zprávách, aniž by bylo nezbytné se přihlašovat přímo do emailové schránky. Nová emailová zpráva je avizována okénkem v pravém dolním rohu plochy počítače, a to včetně náhledu.

Další podstatnou změnou na Seznam Emailu je odstranění veškerých reklamních bannerů. Uživatelé nyní uvidí pouze reklamní textové odkazy vpravo vedle emailové zprávy.

Ukázky nových vlastností služby Seznam E-mail jsou k dispozici na adrese http://blog.lide.cz/ilblog/2005/06/28/128

Sdílet na sítích