Uživatelé Email.cz dostanou schránku o velikosti 2000 MB

29. listopadu 2005

Praha, 29. listopadu 2005 – Moderní webové rozhraní, novou službu Seznam Peněženka a možnost zvětšit si schránku až na 2000 MB získají stávající uživatelé freemailové služby Email.cz.

Začátkem prosince 2005 chce totiž společnost Seznam.cz obě dosud samostatně provozované freemailové služby sloučit a vytvořit nový brand s názvem „Email“, který bude pokračováním tradičního brandu Email.cz.

Doménu Email.cz získal nejnavštěvovanější vyhledávač českého internetu Seznam.cz letos v létě, kdy od  zakladatele služby Email.cz pana Romana France odkoupil doménová jména a ochranné známky vztahující se ke službě Email.cz. Zároveň odkoupil i majoritní podíl ve firmě ATLANTIC TRISTAN COMPANY, s.r.o., která službu Email.cz provozovala. Od té doby měl Seznam.cz dvě technicky rozdílné freemailové služby, což vyžadovalo rozdílný přístup k jejich správě i vývoji. Rozhodnutí integrovat je v jeden „Email od Seznamu“ přinese dosavadním uživatelům Email.cz a Seznam.cz nové možnosti jak při používání emailové schránky, tak v přístupu na ostatní služby Seznamu.

Průběh slučování

Integrace obou služeb bude probíhat v první polovině prosince. Uživatelům Email.cz budou převedeny všechny osobní údaje, složky a emaily, adresář kontaktů a nastavení shodné s emailem na Seznamu, nastavení filtrů, funkce blacklist a whitelist. Zachována zůstane i výše SMS kreditu, který uživatelé Email.cz měli. „Během slučování nedojde k výpadku v provozu emailové služby,“ slibuje Vlastimil Pečínka, duchovní otec původního freemailu Email.cz a nyní manažer projektu integrace.

Schránka o velikosti 2000 MB a SMS brána


Uživatelé Email.cz se budou moci do své emailové schránky přihlásit také z hlavní stránky Seznamu. Kromě toho si mohou uživatelé Email.cz posláním jedné SMSky zvětšit schránku na 2000 MB. Nový freemailový systém, který bude nyní společný pro uživatele Seznam.cz a Email.cz, bude navíc obsahovat přibližně desítku vylepšení. Mezi ta nejvýznamnější patří SMS brána, která umožňuje posílat SMSky na všechny tři operátory. Uživatelé Email.cz navíc určitě přivítají i to, že nový freemail nebude po přihlášení obsahovat žádné reklamní bannery.

Peněženka

Sloučení obou freemailů přinese všem uživatelům zásadní novinku v podobě služby Seznam Peněženka. Seznam Peněženka je jednoduchá služba, která uživatelům umožňuje provádět na Internetu drobné platby od několika korun, až po tisícikoruny.  Služba je v první verzi určena pro platbu za služby Seznamu, jako je posílání SMS, inzerce a podobně.


Brand Email by se měl stát opět lovemarkem

“Brand Email.cz byl svého času lovemark,” říká Ivo Lukačovič, zakladatel společnosti Seznam.cz. “Chtěli bychom na tuto tradici navázat a opět z Emailu udělat lovemark. Držte nám palce, ať se nám to podaří.”

Sdílet na sítích