Poznejte dokonalého partnera pomocí internetové komunity Lidé.cz

6. ledna 2006

Praha, 6. ledna 2006 – Komunitní služba portálu Seznam.cz na adrese www.lide.cz prochází v kategorii Profily první zásadnější změnou.

Nabídky k seznámení nebo naopak hledání vhodného kamaráda bude dokonalejší nejen novinkami v Profilech, ale i přehlednějším členěním stránek, které jsou nyní bez reklam.


Komunitní služba Lidé.cz se stala v posledních týdnech roku 2005 sedmou nejhledanější adresou na českém internetu. Její návštěvnost překročila hranici 215 tisíc uživatelů denně. Seznámení, chatování, fórum nebo blogy přitahují větší pozornost uživatelů než nedávné televizní reality show. „Na službě Lidé.cz je všechno velmi autentické, živé a s detaily, podobně jako v televizi. Nové profily představí každého uživatele opravdu dokonale a to ostatní zajímá“, říká k novinkám projektový manažer služby Pavel Francírek.

    
     Co na Profilech přibylo


Původní verzi Profilů na službě Lidé.cz nasadil Seznam.cz v lednu roku 2005. Poměrně jednoduché menu, fotografie uživatele a seznam jeho přátel. V nové verzi  je navíc bohatší fotogalerie, kam je možné vložit i delší prezentaci svých fotografií, vyhledávání podle věku, pohlaví nebo kraje, snadnější seznámení díky záznamu hledaných kontaktů nebo nabídek, historie práce uživatele s celou službou, jeho podaný inzerát nebo prolink do vlastního blogu, to jsou cesty k rychlejší a důkladnější práci se službou. Z dlouhodobých měření návštěvnosti vyplývá, že právě Profily jsou „tahounem“ návštěvnosti služby Lidé.cz.


Co se na Profilech zrychlí


Pro přehlednější orientaci se na Profilech služby Lidé.cz už nevyskytuje banerová reklama. Původní wide baner zmizel stejně jako menší reklamní formáty. Služba má tak silný provoz, že bylo třeba posílit i její hardwarové zázemí. V současné době je služba Lidé.cz provozována na 18 serverech. Největší kapacitu spotřebovává chat, díky němuž se na Lidé.cz  zobrazí kolem 50 – 60 milionů stránek denně. Pro rychlejší načítání byl optimalizován i nový design služby.

Zábava i řešení


Pokud si uživatelé nastaví svůj nový profil, získají každý den zajímavou „přihrávku“. V novém odkaze „vytipovaný partner“ k nim doputuje profil jiného uživatele. Pokud se jim bude líbit, dostali v tento den první nabídku k seznámení. I tak se pro mnohé single uživatele dá najít vhodný partner nebo kamarád. Jeho charakter i fyzickou dokonalost prověří právě nové Profily.

„Lidé.cz se za krátkou dobu své existence stávají zdaleka nejpopulárnější komunitní službou na internetu“, říká Ivo Lukačovič, předseda představenstva Seznamu. „Její úspěšnost jsme podpořili novými funkcionalitami i designem proto, aby si uživatelé našli na Seznamu nejen to, co neznají, ale i osobu, kterou ještě dosud neměli šanci potkat.“

Sdílet na sítích