Seznam: Lidé na internetu loni nejvíc hledali bulvár

17. ledna 2006

PRAHA 11. ledna (ČTK) – Nejhledanějším slovem na největším tuzemském portálu Seznam.cz byl loni název bulvárního deníku Blesk, který zaznamenal 2,25 milionu dotazů.

Následoval název reality show VyVolení s 1,63 milionu dotazů a jízdní řády idos, na které se ptalo téměř 1,1 milionu lidí. Tradiční hesla práce a hry uzavírají až první desítku, uvedla mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

Blesk vedl i v kategorii médií. Následovala Annonce, iDnes, Česká televize a Nova. VyVolení ovládli televizní pořady. Druhé nejhledanější heslo Big Brother lidé zadávali asi pětkrát méně. Následovala rodinná pouta, Snowboarďáci a Pán prstenů.

Nejhledanějšími osobnostmi byly Ester Ládová, Aneta Langerová, Šárka Vaňková a Sámer Issa. Mezi nejhledanějšími hrdiny kraloval Harry Potter. Mezi hudebními skupinami lidé nejvíce hledali Rammstein a Chinaski.

Nejoblíbenějším místem tuzemských uživatelů internetu je podle statistiky Chorvatsko před Prahou a Brnem. Užitečným odkazům vévodily vedle jízdních řádů hesla telefonní seznam, brigády, sportka, obchodní rejstřík a úřad práce.

Z podobné statistiky konkurenčního vyhledávače Centrum vyšlo jako nejvíce zadávané slovo seznamka, druzí byli VyVolení a třetí horoskopy.

Sdílet na sítích