Seznam.cz a VOLNÝ si vymění dvě služby

13. ledna 2006

Praha, 12. ledna 2006 – Seznam.cz převede na VOLNÝ svou službu vytáčeného připojení k internetu (tzv.dial-up), zatímco operátor VOLNÝ převede na Seznam.cz freemailovou službu POST.CZ.


Smlouvu o spolupráci podepsaly obě společnosti ke konci roku 2005. Její součástí je také převod ochranné známky a domény POST.CZ společnosti Seznam.cz.


„Po koupi Email.cz v létě loňského roku pokračujeme v akvizicích, které budou koncentrovat uživatele freemailových služeb právě u nás na Seznamu. Freemailu POST.CZ poskytneme své hardwarové kapacity tak, aby byl modernější a stabilnější,  a integrujeme jej do naší  freemailové služby“, plánuje šéf portálu Seznam.cz Ivo Lukačovič. „Uživatelé serveru POST.CZ  dostanou možnost zvětšit si schránku na 2000 MB.“

„Naše spolupráce je logickým vyústěním vývoje na internetovém a telekomunikačním trhu v posledním roce,“ říká Michael Fried, generální ředitel VOLNÝ. „Seznam.cz je největším internetovým portálem, VOLNÝ patří k největším poskytovatelům internetového připojení. Tato akvizice přinese oběma  stranám rozšíření počtu uživatelů a další upevnění pozice ve svých klíčových segmentech.“

Proč právě Post.cz

Freemailový server POST.CZ patří k prvním elektronickým poštám v České   republice. Společnost Czech On Line ji provozuje spolu s další e-mailovou službou VOLNÝ mail od roku 1999 jako doplňkovou službu k přístupovým telekomunikačním službám. V posledních letech prošel POST.CZ sérií úprav. Byla zvýšena kapacita, přidána virtuální úschovna, aliasy a řada nových nástrojů sloužící k většímu pohodlí, přehlednosti a bezpečnosti při práci se schránkou. Služby e-mailového serveru POST.CZ jsou poskytovány zdarma a využívá jej cca 160 000 uživatelů.

 

Dial-up – přístup na internet


Přestože je Seznam.cz znám především jako internetový portál s mnoha komerčními i nekomerčními elektronickými službami, provozuje také jednu telekomunikační službu  – anonymní přístup k internetu pomocí vytáčené telefonní linky. Je oprávněným uživatelem  přístupových čísel, která budou v nejbližší době převedena právě na společnost VOLNÝ.

Další plány s oběma službami

 

„Integrací do skupiny služeb VOLNÝ získají uživatelé kvalitní a stabilnější přístup k internetu a další přidané služby, jako přístup do věrnostního klubu VOLNÝ s možností získat zajímavé benefity,“  slibuje generální ředitel VOLNÝ Michael Fried k nové akvizici .

Šéf Seznamu Ivo Lukačovič předpovídá  některé viditelné změny na  POST.CZ: „Budeme postupně měnit design služby i její funkcionality tak, aby odpovídala současným trendům freemailových služeb nejen na Seznamu. Uživatelé serveru POST.CZ například dostanou možnost zvětšit si schránku na 2000 MB.“

Sdílet na sítích