Vytvořte si vlastní homepage Seznamu

3. dubna 2006

Praha, 3.4. 2006 – Internetový portál Seznam.cz přichází s výrazně změněnou homepage. Její nové funkce umožňují uživatelům pracovat s obsahem i grafikou hlavní strany tak, aby si vytvořili Seznam podle svých představ.

Práce na nové funkční aplikaci pro Homepage 2006 (HP) odstartovala v lednu letošního roku. Od začátku směřovala k výsledku, který by byl pro uživatele až překvapivě variabilní a který by dal nejnavštěvovanějšímu portálu českého internetu novou tvář.


Moderní variabilita


Nejvýraznějšími změnami se pro uživatele Seznamu stanou nové prvky  personalizace. Jednoduchými mechanismy bude možné nastavit si na HP své informační zdroje, například oblíbené zpravodajství nebo blog (Moje zprávy), horoskop, počasí nebo TV program.

Pokud se uživateli nelíbí přednastavená grafická podoba, může si vytvořit svou vlastní. Po spuštění nové HP začátkem dubna 2006 vyhlásí Seznam soutěž o nejlepší skin s cílovou prémií 100 tisíc korun.

Technické novinky


                I po technické stránce se nová homepage přizpůsobuje zejména vysoké denní návštěvnosti portálu. Namísto homepage exportované v pravidelných intervalech do statické stránky přichází dynamická verze. Také přihlašování uživatelů během jednoho dne je lépe podchyceno tzv. trvalou session.  Jde o nový způsob autorizace a autentizace uživatele, který mu umožní zůstat  přihlášený i poté, co si zavře prohlížeč. Seznam plánuje rozšířit tento způsob přihlášení také pro plynulý přechod mezi jednotlivými službami.

                 „Jako vývojář mám radost, že nová homepage Seznamu přispívá k popularizaci věcí, které byly doposud doménou úzkého okruhu uživatelů,“ komentuje zrod nové tváře Seznamu vedoucí jejího vývojového týmu Vlastimil Pečínka. A protože možností ke změnám je ještě více, nevylučuje, že do oficiálního spuštění nové homepage začátkem dubna 2006 přibude ještě několik dalších vlastností, z nichž bude nadšený nejen počítačový odborník, ale především běžný uživatel Seznamu.

Sdílet na sítích