Seznam.cz pozval děti v den jejich svátku do pražské ZOO

7. června 2006

Máme rádi zvířata – tohle společné motto si spolu s dětmi notoval Seznam.cz první červnovou sobotu. Slavil tak nejen dětský svátek, ale i čerstvě navázané sponzorství zvířat v pražské ZOO.

Přes sedm tisícovek lidí se v sobotu 3.června vydalo do pražské ZOO, aby se potěšili se zvířaty a v dětské části ZOO oslavili Den dětí. Letos ho slavili také s nejnovějším partnerem zoologické zahrady – internetovým portálem Seznam.cz. Ten se zavázal ke sponzorství několika desítek chovaných zvířat a k partnerské spolupráci po celý letošní rok. Logo Seznamu je už nyní umístěné u obou vchodů do  ZOO.

Den Seznamu v pražské ZOO nabídl dětem i jejich rodičům spoustu zábavy v podobě nenáročných soutěžních disciplín, pohybu a zážitků spojených právě se zvířaty. Při malování vodovkami si školáci i batolata připomínali zvířata chovaná v ZOO a za každý obrázek získaly malý dárek od Seznamu. Házení létajícím talířem nebo kroužky na cíl zase prověřilo jejich šikovnost a odhad vzdálenosti. Skákání v gumové aréně pomohlo uvolnit přebytečnou energii a smích se ozýval i z místa, kde hostesky Seznamu malovaly dětem na obličej. „Malovaná zvířátka“ pak spokojeně odcházela za prohlídkou zvířátek opravdových, kterých je v pražské ZOO několik tisíc druhů. Ty nejodvážnější děti si v dětském divadle sáhly na osmikilového chřestýše  a ty nejšťastnější vyhrály zajímavou cenu v následné tombole.

Partnerství s pražskou ZOO je první v historii portálu Seznam.,cz, který v květnu 2006 oslavil deset let od svého vzniku. Na sponzoring vybraných druhů zvířat poskytne Seznam.cz v letošním roce celkem 143 tisíc korun. Výběr zvířecích miláčků nechal zcela na svých zaměstnancích. Výsledek vypadá takto:

Oddělění Zvíře
   
Projekt manažeři kakadu bílý
  bodlín telfairův
   
Právní oddělení zebra
   
HR vydra malá
   
Finance maki trpaslici
  hrdlicka chechtava
  vcela medonosna
  klokanek kralikovity
   
Admin tucnak Humboldtuv
   
Recepce muflon
  klokan parma
   
Back office kapybara
  koza kamerunská
   
Katalog Tarbík
  Veverka bušová
  Kulíšek nejmenší
  Agama osadní
   
obchodní síť želva ambionská
  psoun prériovitý
  sovice sněžná
   
S reality sup mrchožravý
  mangusta trpasličí
   
   
Marketing + PR levhart oblackovy
  sekavka nadherná
  zakernice
   
helpdesk Jaguarundi
  Leguan kubansky
   
Obchodní oddělení Komba ušatá
  osel domácí
  leguán nosorohý
   
Sauto kajmanka supí
  trnucha Castexova
  pekari páskovaný 
   
Telesales vlk eurasijsky
   
Vývoj Lama guanako
  Vakoveverka letava
   
Ivo Lukačovič Hroch objživelný

Sdílet na sítích