Odjezdy MHD stihnete, jsou na Mapách Seznamu

19. července 2006

Praha, 18.7.06 – Další z mnoha inovací oblíbené služby Mapy.cz na portálu Seznam.cz přichází v čase prázdninových cest. S pomocí funkce Jízdní řády najdete odjezdy autobusů, tramvají nebo vlaků spolu s přehledovou mapkou místa, kam právě míříte.

Služba Mapy.cz, kterou Seznam uvedl v únoru letošního roku, dosahuje už vyrovnané návštěvnosti 180 – 200  tisíc uživatelů denně. Nový design služby, ortofoto mapy a plánovač tras vytvořily zcela unikátní službu nejen svým obsahem, ale především spektrem možného využití. Od června 2006 navíc mapy propojují hledání na mapách s hledáním ve Firmách.

Nová funkce Jízdní řády na Mapy.cz se objevuje po kliknutí na symbol dopravního prostředku na mapě města. Otevřená vizitka nabízí zadání údajů o výchozí a  cílové stanici, GPS souřadnice a Plánovač trasy. Zároveň i základní informaci o tom, které autobusy nebo tramvaje lze na této zastávce využít. Samotné jízdní řády MHD už jsou zobrazeny pomocí  přehledů společnosti IDOS.
Při hledání na Mapy.cz se tu v levém horním roku zobrazuje nově také přehledová mapka. Jde o starší uživatelsky velmi oblíbenou funkcionalitu, která z ptačí perspektivy zobrazuje místo, jež uživatel právě detailně prohlíží.
O dalších novinkách na serveru Mapy.cz se můžete kdykoliv informovat na speciálním blogu, založeném jen pro Mapy.cz : blog.lide.cz/mapy.cz .

Sdílet na sítích