Změny v top managementu internetového portálu Seznam.cz

16. srpna 2006

Internetový portál Seznam.cz oznamuje k datu 1. srpna 2006 změny na třech pozicích v top managementu společnosti. Rozhodl o nich předseda představenstva společnosti Seznam.cz, a.s. Ivo Lukačovič.

Seznam.cz vnímá tyto změny jako jedno ze svých největších personálních posílení. Do čela Seznamu poprvé v jeho historii nastupuje výkonný ředitel. Mění se obsazení pozice technického ředitele společnosti a pozice ředitele obchodní služby.

1.   Dosavadní technický ředitel Pavel Zima byl k 1.8.2006 jmenován výkonným ředitelem společnosti Seznam.cz, a.s.

Patří k prvním zaměstnancům Seznamu a zároveň byl od roku 1997 jedním z nejbližších spolupracovníků zakladatele firmy Iva Lukačoviče. Technickým ředitelem byl jmenován v roce 2004, o rok později se stal členem představenstva Seznamu. Na nové pozici výkonného ředitele převezme většinu pravomocí předsedy představenstva Iva Lukačoviče, souvisejících s exekutivním řízením firmy. Ivo Lukačovič zůstává majitelem 70% společnosti Seznam.cz, a.s. a dále rozhoduje o strategických vývojových a produktových změnách Seznamu.

    2. Na uvolněnou pozici technického ředitele byl po ukončení výběrového řízení jmenován k 1.8.2006 Vlastimil Pečínka.

Dosavadní programátor senior – project manager nastoupil do Seznamu v roce 2005. Během svého předchozího působení v brněnské firmě Atlantic Tristan Company s.r.o. vytvořil známou emailovou poštu Email.cz, kterou už jako zaměstnanec Seznamu úspěšně sloučil s ostatními emailovými službami tohoto portálu.

    3. Do top managementu společnosti Seznam.cz a.s. přichází od 1.8.2006 Pavel Tříska.

Nástupem na pozici ředitele obchodní služby bude zodpovědný za fungování sítě marketingových poradců Seznamu a za její rozvoj v podmínkách nové konkurence. Své obchodní a manažerské dovednosti prokázal během posledních let při budování maďarské pobočky společnosti Papirius.

Pavel Tříska se narodil v roce 1973, studoval SEŠ obor zahraniční obchod a absolvoval také řadu odborných kursů v obchodní a produktové oblasti.

    4.     Ze společnosti Seznam.cz odešel Václav Horejš

Dosavadní ředitel obchodní služby Václav Horejš odešel k datu 30.7.2006 ze společnosti Seznam.cz. Pracoval tu celkem 3 roky a v roce 2006 se stal také členem dozorčí rady Seznamu. Jeho práci nedávno ocenil majitel společnosti Ivo Lukačovič slovy: „Z maličké sítě několika desítek marketingových poradců vybudoval plnohodnotnou síť s několika sty marketingovými poradci a s pobočkami v celé republice. Za to patří Václavovi obrovský dík.“

    

Sdílet na sítích