A máme dva miliony!

21. září 2006

Čekání na dvoumilionovou metu v denní návštěvnosti Seznamu je u konce. V pondělí 18. září ji Seznam podle měření NetMonitoru dokonce o 8 035 uživatelů překročil.

Ještě před letními prázdninami se křivka denní návštěvnosti Seznamu pohybovala stále mezi 1,5  až 1,6 milionu uživatelů. Už v průběhu srpna se postupně zvyšovala a viditelná změna přišla s posledním srpnovým týdnem a s prvním týdnem školního roku. Prakticky od 28. srpna se pravidelně každé pondělí Seznam přehoupl přes další stotisícový přírůstek a postupně se vzdaloval směrem výš.

               Zatímco v pondělí 28. srpna  šlo ještě o 1,841 mil  UV, o týden později se    návštěvnost přibližuje 1,9 milionu. Další přírůstek je viditelný 11. září – 1, 949 mil UV.

                                                                                                                         

Datum Návštěvnost dle NetMonitoru
28. srpna – Pondělí 1, 841 mil
29. srpna 1,848 mil
30. srpna 1,826 mil
31.srpna 1,814 mil
4. září – Pondělí 1,896 mil
11. září – Pondělí 1,949 mil
18. září – Pondělí 2,008 mil

               V pondělí 18. září a v úterý 19. září už je podle měření NetMonitoru jasné, že přírůstek návštěvnosti láme hranici dvou milionů. Přesná čísla pro den 18. září 2006 jsou v tabulce:

              

„Zatímco naše konkurence míchá do návštěvnosti svého média všechny služby       dohromady, my bereme za návštěvnost  pouze služby Seznam.cz. To jest homepage, email a vyhledávání. Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz, Lide.cz a další do této návštěvnosti  započítány nejsou “, upřesňuje oficiální data Ivo Lukačovič, předseda představenstva Seznamu.


Přitom i tyto  zmiňované služby stojí na předních pozicích své kategorie. Novinky.cz jsou nejčtenějším online zpravodajstvím na českém internetu, Super.cz nejvyhledávanějším bulvárním serverem a komunitní služba Lide.cz se stala chatovacím a diskusním serverem  pro takové množství uživatelů, které lze srovnat např. s trojkou v pořadí českých internetových portálů.


Radost z pokořené dvoumilionové mety oslaví celý Seznam další prací a vývojem služeb. Tak, aby dál přinášely českým uživatelům nejen informace a zábavu, ale také zážitek z moderního komunikačního fenoménu,  jakým je internet.

Sdílet na sítích