Křišťálová Lupa 2006: tři body pro Seznam.cz

24. listopadu 2006

Praha, 24.11.06 – Poprvé na českém internetu se ve čtvrtek 23. listopadu udělovaly ceny za nejlepší internetové projekty. Z celkem 13 kategorií vyhrál Seznam.cz hned dvě a jeho zakladatel Ivo Lukačovič byl vyhlášen Osobností českého internetu.

Soutěž vyhlásil internetový server Lupa.cz začátkem září letošního roku. Nominaci i hlasování o nejlepších projektech však záměrně nechal na samotných uživatelích českého internetu. Ti na stránkách Lupy nejdříve nominovali  a pak hlasovali. Celkem 11 tisíc lidí do konce října rozhodlo v 11 kategoriích o vítězech.


Dvě kategorie – Projekt roku a Anticena – zůstaly v rukou odborné poroty. Ta bylo složena z 57 členů – manažerů IT společností, publicistů i akademiků.


Do poslední chvíle utajovaný výsledek Křišťálové Lupy 2006 byl pro Seznam nakonec velmi příjemným překvapením. Seznamácký  @email.seznam.cz  zvolili uživatelé jako nejlepší v kategorii Email, zpravodajství Super.cz zase vítězem kategorie Zábava a bulvár. Na závěr vyhlašovanou Osobností českého internetu nebyl nikdo jiný, než zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič.

„Jsem rád, že o cenách Křišťálová lupa rozhodovali sami uživatelé. Za největší úspěch považuji to, že se na prvních dvou místech v kategorii Osobnost umístili lidé ze Seznamu,“ komentuje výsledky předseda představenstva Seznamu Ivo Lukačovič.


Při pohledu na podrobné výsledky hlasování uživatelů lze najít i další výborná umístění pro Seznam.cz – například druhé místo v kategorii Vyhledávač. Také již zmíněné umístění pro Dušana Janovského v kategorii Osobnost, který shodou okolností pracuje v Seznamu právě jako manažer fulltextového vyhledávání. Také třetí místo pro zpravodajský portál Novinky.cz je příznivým ohlasem na projekt, jehož denní návštěvnost patří dle měření Netmonitoru k nejvyšším.

Organizátoři Křišťálové Lupy slibují příští rok pokračování soutěže. Jde jistě o užitečný nápad a tak nezbývá, než popřát hodně sil do další organizace. Hlasujícím uživatelům portál Seznam.cz velice děkuje za projevy přízně a všem dalším oceněným projektům i osobnostem gratuluje!

Sdílet na sítích