Novinky.cz otevřely čtenářům vlastní weblog

24. listopadu 2006

Praha, 24.11.06 – Nejnavštěvovanější zpravodajský server českého internetu Novinky.cz vytvořil ve spolupráci se Seznamem pro své čtenáře weblog, kam mohou psát vlastní články, postřehy či komentáře.

Internetový deníček už nemusí být záležitostí jen zkušených blogerů. Jednoduchá navigace,  písemná registrace a pak už otevřené pole pro vlastní tvůrčí práci získávají i běžní čtenáři Novinek na adrese www.blogy.novinky.cz.

 „Novinky chceme více otevřít čtenářům. Weblog je určen těm, kterým pro jejich názory či postřehy už nestačí diskuse. Jsme otevřeni nejen novým blogerům, ale i těm zavedeným. Opravdu dobré a trefné příspěvky budeme zveřejňovat i na zpravodajské části Novinek,“ uvedl Miroslav Benč, vedoucí redakce Novinky.cz.


V modrém designu se zpravodajský weblog věnuje hned několika tématům: internetu, politice, kultuře, cestování, sportu a ostatním oblastem. Záleží jen na čtenáři, které téma si vybere a kam napíše svůj vlastní text, zkušenost nebo radu.


Pro vytvoření textu na weblogu Novinek je nutná registrace a chvilka čekání na autorizační kód. Ten zasílá redakce Novinek poštou přímo na adresu uživatele, kterou uvedl ve vyplněném dotazníku. Tento postup zvolila redakce proto, aby články psali jen ti, kteří o to opravdu stojí. Uživatel weblogu uvádí také téma, o kterém chce psát.


Druhou možností nové služby Novinek jsou komentáře připojené ke každému příspěvku. Ty je možné psát bez předchozí registrace.


Jednotlivé příspěvky čtenářů se zobrazují buď podle času, kdy vznikly, anebo podle zajímavosti jejich obsahu. Redakce Novinek vybírá z hotových textů ty nejlepší a zveřejňuje je na hlavní stránce Blogů jako příspěvky, které redakce doporučuje.

Sdílet na sítích