Programátorská soutěž vyzkoušela i pobavila nadějné posily Seznamu

9. listopadu 2006

Poprvé vyhlásil Seznam.cz programátorskou soutěž prostřednictvím své homepage v polovině října. Začátkem listopadu pak skončila vyhlášením tří nejlepších programátorů. Ti si odnesli notebooky IBM a také pár nových zážitků.

Přihláškou do soutěže bylo správné vyluštění hádanky, kterou Seznam zveřejňoval  každý den na hlavní straně. Podle pravidel se však mohlo denně přihlásit jen pět správných luštitelů a tak se velmi často denní skóre vyčerpalo třeba už pět minut po půlnoci. V některé dny zaznamenal Seznam více než 2000 kliknutí na soutěžní inzerát.

4. listopadu se všech 15 nejlepších luštitelů sešlo v pražské centrále Seznamu, aby zdárně absolvovali i druhé, mnohem náročnější kolo soutěže. První teoretický test trval 45 minut. Další praktický už mnohem déle – 3 hodiny. Z notebooků se doslova „kouřilo“ při programovacích úlohách v jazyce C++ pod Linuxem. Následně se zapotila i hodnotitelská komise nad vyhodnocením objektivně nejlepších prací.

A výsledek? První tři nejlepší programátoři jsou současně i studenty Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze. Další pozice obsadili studenti vysokých nebo středních škol z Brna, Ostravy, Zlína i Liberce.  Setkání se známým portálem přivedlo mnohé z nich k myšlence podílet se na jeho dalším směřování a programátorsky podpořit vznik jeho dalších nových služeb.

Konečné výsledky soutěže:

1.      místo: Pavol Rusnák – 28,5 bodu

2.      místo: Dzetkulič Tomáš – 26,5 bodu

3.      místo: Zahornadský Ján – 23,5 bodu

Všem třem nejlepším gratulujeme a ostatním soutěžícím přejeme skvělé studijní výsledky i chuť kdykoliv změřit své síly v Seznamu znovu :-).

Sdílet na sítích