Lide.cz ve vašem mobilu zdarma

12. prosince 2006

Praha, 12.12.06 – Nejnavštěvovanější komunitní internetový server LIDÉ.cz portálu Seznam spustil ve spolupráci s mobilním operátorem O2 svoji mobilní verzi.

Ta umožňuje seznámit se s novými lidmi a prohlížet statisíce fotografií, profilů lidí z celé České republiky, hodnotit, posílat vzkazy – to vše nyní i na displeji mobilního telefonu a do konce roku 2006 u O2 zdarma.

 

Jako první mohou službu používat právě zákazníci operátora O2 na adrese wap.lide.cz, nebo na wapovém portálu O2Active, v sekci Zábava. „Nabídku ke spolupráci s O2 dostal Seznam v květnu letošního roku. Vytvořili jsme službu, kterou chceme postupně nabídnout i zákazníkům dalších mobilních operátorů“, komentuje začátek spolupráce Kamil Koupý, produktový manažer služby lide.cz na Seznamu. Technologickým partnerem pro tento projekt, založený na nejnovějších mobilních technologiích, se stala  firma Wirenode, která je dlouholetým dodavatelem mobilních služeb. Po 14 dnech testovacího provozu je mobilní služba Lide přizpůsobena také na různé druhy telefonů. „K současným profilům, srazům a možnosti posílat vzkazy připravujeme další funkčnosti jako jsou blogy, seznamky  nebo  fóra“, dodává  za Seznam  Kamil Koupý.


 „První verze nové služby nám už od poloviny listopadu přináší příznivý ohlas u uživatelů  a tak prodlužujeme akci ZDARMA až do konce letošního roku,“ potvrzuje za společnost O2   Bohumil Voháňka za business development. Předpokládá, že mobilní verze Lide.cz bude stejně úspěšná, jako ta internetová na Seznamu.  Třeba i díky zajímavým možnostem práce s fotografiemi, které lze přímo z mobilu nahrát na oblíbené Profily.


Od  začátku ledna příštího roku bude přístup na mobilní verzi služby Lide.cz zpoplatněn  a to třemi  druhy paušálů. Přístup na 12 hodin bude stát 6 Kč, na týden 20 Kč a na měsíc 50 Kč. Zákazníci přitom  nebudou platit za přenesená data.

Sdílet na sítích