Předsedou výkonné rady SPIRU je zástupce Seznamu

14. prosince 2006

Praha, 14.12.06 – Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) zvolilo v úterý 12. prosince novou výkonnou radu na období příštích 18 měsíců. Jejím předsedou se stal Account Director Seznamu Tomáš Búřil.

SPIR jako profesní sdružení pro internetovou reklamu sdružuje celkem 27 členů, většinou významných subjektů českého internetového trhu. Působí v zájmu jak zadavatelů reklamy na internetu, tak provozovatelů internetových médií. Od roku 2000 se například snaží sjednotit kritéria pro hodnocení návštěvnosti internetových médií a také dlouhodobě sleduje sociodemografický profil návštěvníků internetu. V poslední době se zaměřuje i na fungování internetového reklamního trhu a komunikuje se zadavateli internetové reklamy.

Seznam.cz vstoupil do Sdružení pro internetovou reklamu v roce 2005. Svými zkušenostmi přispěl v řadě diskusí a zapojil se do stěžejního projektu – přípravy metodiky pro měření návštěvnosti NetMonitor. „SPIR je pro český internet určitě velice potřebným subjektem a my jsme rádi, že se na jeho práci můžeme podílet stále větším dílem,“ komentuje volbu Pavel Zima, ředitel Seznamu.

Zvoleným předsedou výkonné rady SPIRU je zároveň zástupce nejnavštěvovanějšího internetového portálu  v tomto sdružení Tomáš Búřil. Do Seznamu nastoupil v roce 2002 na pozici Key Account Managera. V prosinci 2004 začal vést tým cca 20 obchodníků jako Account Director, kde působí dodnes. „Mým krédem v Seznamu je, že být jedničkou na trhu není privilegium, ale závazek. To samé bych za Seznam rád rozvíjel i prohluboval v práci předsedy výkonné rady SPIRU.“

Sdílet na sítích