Firmy.cz – nová služba pro snadné a přesné hledání v Katalogu firem

10. ledna 2007

Přesnější výsledek i snadné ovládání nové služby přinesou zajímavé efekty jak inzerujícím firmám, tak těm, kteří na internetu nějakou firmu hledají. M$omentálně je tu k dispozici 321 697 firem, zatříděných v Katalogu Seznamu.

Původní katalog firem na Seznamu přestal být pro uživatele hlavním nástrojem hledání a stále častěji se obraceli na samotný fulltext. Proto se Firmy.cz cíleně zaměřují na přesnější hledání v Katalogu, dávají mu nový grafický design a moderní uživatelské rozhraní s intuitivním ovládáním. Nová služba na adrese www.firmy.cz prošla testovacím provozem a v současné době je novým produktem Obchodní sítě Seznamu. Je součástí homepage Seznamu a také jednou ze záložek hledání.

 

Způsoby hledání

 

K informacím vedou ve Firmách dvě cesty – buď uživatel využije původního modelu a „prokliká“ se k cíli kategoriemi (např. cesta z homepage „Auto moto“ >> „Auto-moto prodejci“ >> „Veterání“). Anebo použije nové kombinované hledání za pomoci filtrů, které je jednou z největších inovací Firem – uživatel může kdykoliv kombinovat nové fulltextové hledání s volbou kategorie a volbou regionu a tím se zcela intuitivně dostat k cíli. Na základě pozorování chování uživatelů byla také zvýšena „inteligence“ samotného fulltextového hledání, které nyní již reflektuje i regionalizaci dotazu. Firmy.cz tedy naleznou odpověď i na dotazy typu „sklenář Praha 6“.

 

Pro rychlé hledání v nejběžnějších oborech nabízejí Firmy abecedně řazený rejstřík, který je průběžně aktualizován tak, aby odpovídal aktuálnímu zájmu uživatelů. Nadále také zůstává možnost vstupu do Firem přímo z homepage Seznamu a z Hledání v internetu..

 

Výsledky podle oborů i regionů

 

Výsledky hledání se zobrazují v pořadí od nejlepšího a je možné je dále upřesňovat pomocí volby oborů a regionu. Obory pro filtrování výsledků zobrazují Firmy tak, aby na prvním místě nabídly ten, který nejlépe odpovídá dotazu uživatele. Volbou regionu může uživatel dále zúžit okruh prohledávaných firem a s aplikací pracovat jako s regionální databází.

 

Také ve výpisu nalezených firem došlo k inovacím.. Nejvíce viditelnou novinkou jsou firemní vizitky. Vizitka firmy je moderním kontaktním prvkem, který usnadňuje jak cestu zákazníka k firmě, tak i firmám prezentaci sama sebe. Vizitka obsahuje telefonní kontakty, zobrazení na www.mapy.cz, popis činnosti firmy, fotogalerii a odkaz na webovou prezentaci firmy. To vše bez obtěžování uživatele načítáním nové stránky. Druhou významnou změnou je přímý proklik z výsledku vyhledávání na webové stránky firmy. Firemní detail se stal přidanou hodnotou pro uživatele.

 

„Firemní katalog dostane novou podobu, lepší funkcionalitu a hlavně svoji vlastní adresu Firmy.cz. Bude se tak moci zařadit po bok takových úspěšných projektů s vlastní adresou, jako jsou Mapy.cz, Spolužáci.cz, Lidé.cz, Sreality.cz, Sauto.cz a další,“ říká k novému produktu Seznamu předseda představenstva Ivo Lukačovič.

  

Firmy.cz

Sdílet na sítích