Mapy na Seznamu k dalšímu využití díky API

5. ledna 2007

Praha, 5.1.07 – Populární adresa www.mapy.cz získala začátkem letošního roku novou funkcionalitu, díky které mohou s mapami pracovat sami uživatelé. Jde o licenci API a Seznam se na ní dohodl s dodavateli mapových podkladů.

Veřejně testovaná služba Mapy API je od začátku roku 2007 přístupná na adrese http://api.mapy.cz/. Internetový portál Seznam tak odpovídá na řadu uživatelských dotazů o možném vložení map na vlastní webové stránky.K tomu nyní stačí jen vyplnit řádnou registraci a potvrdit smluvní podmínky. Jednou z hlavních podmínek  pro uživatele je nekomerční využití map.

Služba Mapy API má zatím jen omezený  záběr, protože nedisponuje leteckými a hybridními mapami. O jejich získání se bude Seznam.cz snažit v dalších krocích. Ve stávající podobě API však lze pracovat se základní verzí map, která je pro běžné využití dostatečná.

API dává uživatelům tyto možnosti:

  1. vložit výřez mapy na vlastní webovou stránku
  2. ovládat a pohybovat mapou
  3. vložit vlastní body na mapu
  4. zobrazit vybrané body zájmu (ikonky) na mapě

Pro diskusi nad veřejně testovanou beta verzí Mapy API je zároveň otevřen blog na adrese http://mapy.api.sblog.cz/. Za všechny náměty i připomínky Seznam svým uživatelům  předem děkuje.

                                 

Sdílet na sítích