Seznam Firefox – prohlížeč pro bezpečné brouzdání na netu

16. ledna 2007

Seznamáckou verzi oblíbeného prohlížeče Firefox 2 si na adrese firefox.seznam.cz mohou uživatelé stáhnout od začátku letošního roku. Americká společnost Mozilla Corporation upravila svůj prohlížeč Firefox 2 poprvé také pro uživatele českého Seznamu.

Bezpečí na internetu


Hlavními přednostmi Firefoxu je bezpečné brouzdání po webových stránkách. Firefox nedovolí žádné webové stránce stáhnout, nainstalovat a spustit program bez výslovného souhlasu uživatele. Tím jednoznačně chrání uživatele před spywarem a viry.


Firefox rovněž obsahuje aktualizační systém, který automaticky kontroluje, zda uživatel používá poslední verzi programu. Pokud ne,  upozorní na sebe a nabídne (pokud je k dispozici) bezpečnostní aktualizaci.


Celosvětově je Firefox oblíbený jak u běžných uživatelů, tak třeba u tvůrců webových stránek. Dočkal se desítek milionů stažení.  „Z důvodu lepší bezpečnosti a velké uživatelské přívětivosti doporučujeme Firefox i našim uživatelům, kteří se obrací na helpdesk, “ říká Martin Havlíček, vedoucí technické podpory Seznamu.


Novinky Firefoxu 2


Firefox 2 přináší uživatelům několik novinek, například kontrolu pravopisu, integrované vyhledávání s našeptávačem nebo vylepšenou podporu pro webové kanály (RSS). Seznamácká verze navíc obsahuje i rozcestník po službách Seznamu a novou domovskou stránku http://www.seznam.cz/firefox.

Integrované vyhledávání s našeptávačem

Sdílet na sítích