Hledejte v Obrázcích – nové službě Seznamu

26. dubna 2007

Vyhledávací pole na homepage Seznamu dostává novou záložku s názvem Obrázky. Pro ty, kteří potřebují najít fotku, kreslený obrázek nebo jiný obrazový materiál ze stránek na celém světě, je tu zbrusu nová služba Seznamu.

Na projektu „Hledání v obrázcích“ spolupracuje Seznam se švédskou firmou Picsearch, která s více než 1.7 miliardou prohledávaných obrázků patří ke světové špičce ve vyhledávání obrázků na internetu. Velikost její databáze, kvalitní filtr citlivého obsahu a ochota upravit hledání pro potřeby českého uživatele byly společně se zkušenostmi Seznamu rozhodující pro vytvoření služby, která přinese českému uživateli nejen novou funkčnost, ale i  zábavu.

Robert Risberg, Picsearch CEO, ke spolupráci říká: „Těšíme se na užší spolupráci se Seznamem. Po jistou dobu  jsme tvrdě pracovali na uvedení hledání obrázků na český rychle rostoucí internetový trh. Jsme velice rádi, že se nám to nyní podařilo právě se Seznamem.“
Pavel Zima, ředitel Seznam.cz dodává: „Zvolili jsme Picsearch protože nabídl pro české podmínky nejlepší službu. Hledání obrázků je zajímavou příležitostí, která v našem portfoliu služeb zatím chyběla.“

Podle statistik tvoří podíl hledání obrázků oproti jinému obsahu na světovém internetu ročně asi 14 procent a stále roste. Seznam je připraven na více než  30 milionů dotazů měsíčně právě na obrazový materiál. Nová záložka bude umístěna na všech vyhledávacích službách Seznamu.
Služba nabízí jednoduché hledání s možností volit :

 velikost hledaných obrázků (nabídne malé, střední a velké)

 barvu (nabídne barevné nebo černobílé verze)

Pro dospělé uživatele je tu i možnost vypnout filtrování citlivého obsahu.
Hledání obrázků nemá komerční charakter, služba bude tudíž  bez reklamy. Do budoucna není zařazení reklamního formátu vyloučeno.

Seznam přeje všem uživatelům příjemný zážitek při brouzdání první seznamáckou obrazovou galerií a také skvělý výsledek hledání.

obrazky.seznam.cz

Sdílet na sítích