Rychlé platby a přehledný účet na nové Seznam Peněžence

6. dubna 2007

Platby bez čekání, peníze poslané ze zahraničí, výpisy z účtu přímo v Peněžence nebo možnost opakovaně zaslat fakturu tomu, kdo ji ztratil – to jsou hlavní přednosti nové verze služby Peněženka, kterou Seznam právě těchto dnech nasazuje do provozu.

Peněženka byla na Seznamu poprvé spuštěna v listopadu roku 2005. Od té doby prochází první výraznější změnou – podporuje jednoduchost, snadnější navigaci, v designu služby pak přehlednost a více intuitivní ovládání. I nadále zůstává platebním nástrojem výhradně pro služby Seznamu a pro jeho registrované uživatele.

Peněženku na Seznamu využívají fyzické i právnické osoby, lze s ní posílat platby ze zahraničí (zatím v korunách) a pokud si vedete účetnictví, nabídne vám i nezbytné daňové doklady, výpisy uskutečněných transakcí nebo  nově i změnu IČO. Výpisy a Daňové doklady

Snad největšími  změnami prošla právě „administrativa“  užitečná pro každého, kdo Peněženkou platí. V základní nabídce operací jsou stále Výpisy, které si teď uživatel může zobrazit přímo v Peněžence a také je vytisknout.  Před další platbou tak má o svých financích dokonalý přehled. Pro právnické osoby je tu záložka Doklady – zobrazuje, tiskne nebo posílá znovu všechny faktury, které uživatel do svého účetnictví potřebuje. Pokud jde o nahlédnutí do faktur, jsou tu ve pdf zobrazení k dispozici všechny podle zvoleného časového období. Stejně přehledné zobrazení je tu i pro Výpisy z účtu.

 

Dobití kreditu

Tato nezbytná funkce Peněženky umožňuje navýšení peněz na účtu uživatele  – nově podle průvodce, který operaci zjednodušuje  a krok za krokem uživatele vede až na konec operace. Dobít kredit lze klasicky platebním příkazem nebo platbou přímo z eBanky, pokud u ní uživatel má bankovní účet. Do budoucna Seznam počítá i s platbou běžnými platebními kartami. Pokud uživatel nechce vyčerpat svůj kredit úplně, nastaví si možnost Upozornění na klesající kredit. Nastavit lze celkem tři částky, podle nichž systém na malý kredit včas upozorní.

Transakce

I v této záložce nabídne Peněženka nově souhrnné statistiky, z nichž uživatel vidí: kolik peněz dosud utratil, za jaké služby, kolik peněz dobil v kreditu a jaký je jeho momentální stav na účtu. Všechny údaje si může uložit v programu Excel .


Výhody Peněženky

Systém Peněženky počítá se vstupem uživatelů odkudkoliv – z domova, z internetové kavárny nebo ze sítě na pracovišti.  Oproti účtům v bankovních domech je Peněženka pro uživatele flexibilní, zobrazuje ihned aktuální stavy na účtu a je propojena s mnoha dalšími službami portálu Seznam. Platby  přes Peněženku jsou okamžité a bez čekání na platební příkaz. Uživatelé ji nejčastěji používají pro platby v Skliku, pro nákup zboží v Sbazaru, pro zasílání sms zpráv nebo úhradu za stahování filmů na Kinománii.

                           

Sdílet na sítích