FC Seznam.cz začíná čtvrtou fotbalovou sezónu

11. září 2007

Už je tomu nějaký ten pátek, co se naše partička kluků z Telesales rozhodla sestavit firemní team, který by reprezentoval Seznam v nejoblíbenější hře světa – fotbalu. Tady je pár informací, jak to kdysi začalo jak si na startu nové sezóny stojíme.

Na jaře v roce 2005 nás napadlo, především tedy Martina Dobrovolného, že bychom mohli dát do kupy  fotbalový team – vzhledem k tomu, že žádná jiná pravidelná a zábavná šance, jak si protáhnout ztuhlé tělo nebyla. Fotbalovou myšlenku spousta lidí z firmy překvapivě podpořila a tak nic nebránilo tomu, aby se začala rýsovat první základní sestava.

Dopředu jsme věděli, že to bude malá kopaná v oblíbené Hanspaulské lize. Dojednali jsme registrace hráčů, dali týmu název FC Seznam a objednali dresy.  Máme dvě nádherné sady ve firemních barvách, koukněte na fotky :-)  S touhle výbavou už  nic nebránilo tomu, abychom vstoupili do první sezóny, která se ukázala být velice úspěšnou. Po vcelku vyrovnaných a bojovných zápasech, jsme se dostali z prvního místa osmé ligy do sedmé!

Tenhle první úspěch jsme chtěli potvrdit hned v následující podzimní sezóně. Měli jsme obrovskou chuť postoupit znovu a být v lize šesté. Ale zastihly nás menší problémy a několik smolně prohraných zápasů. Skončili jsme na prvním nepostupovém místě o jeden bod za postupem!

Ale náš tým to neskutečně stmelilo. Do další sezóny jsme vstupovali s vidinou jistějších možností postoupit. Měli jsme vyrovnané výsledky v celé sezóně a tak byla naše pozice před posledním zápasem jara více než nadějná. Pár dnů před prázdninami přišel poslední rozhodující zápas. Stačila by remíza s teamem, který hrál po celou sezónu sice nadprůměrně, ale dokázal prohrát i se slabšími soupeři. Jenže to znovu nedopadlo. Prohra 0:1 na písčitém terénu ve Strašnicích opět zařídila nepostupovou čtvrtou pozici v tabulce, tentokrát o skóre. Smůla, jakou hned tak nepotkáte.

V těchto dnech hanspaulská fotbalová sezóna znovu začíná a naše ambice na postup se nemění. Máme početnou skupinu zkušených  hráčů na každý zápas a snahu o vyrovnané výkony. Jedině tímhle stylem se můžeme systematicky prokousávat do vyšší a vyšší ligy. Náš tým už na to má ( jenom “je to celé o počasí Milane, jestli bude pršet tak je to…, a ty to zařídíš”).

Přestože nakonec stejně pršelo, náš první podzimní výsledek je výhra  3:1 nad teamem Beer Boys, který minulou sezónu sestoupil z vyšší soutěže. Dobrý začátek, ne?

 

Tomáš Martin
Tomáš a Martin

Sdílet na sítích