Mapy.cz přidávají i kombinují mapové podklady

3. října 2007

Populární služba mapy.cz přichystala uživatelům další porci obsahových lahůdek. Mění se i práce s mapou – přibližování mapy se dá ovládat kolečkem myši.

Nedávno avizované turistické a cyklo mapy na službě www.mapy.cz dostaly vysoké uživatelské hodnocení. Projekt Mapy – 2007 se tak posunul do další fáze, ve které se vývoj soustřeďuje na možnosti kombinovat jednotlivé druhy map s funkcemi např. plánovače tras nebo hledání.

Mapové kombinace Pokud uživatelé pracují  např. se základní mapou, mohou si v levém horním rohu nastavit její vystínování, které dává mnohem plastičtější obraz, než běžná mapa. Při využití fotomapy se nastavenými tlačítky dají přidat i popisky, turistické nebo cyklotrasy. K historické verzi mapy přibyla další položka a to letecké snímky z let 2002 – 2003, které se tak dají srovnat s posledními leteckými záběry..  

Nová verze map také rozšířila možnosti Plánovače tras. Nejen, že v popisu trasy přehledněji znázorňuje směry pro odbočení, ale navíc uvádí číslo silnice, po které je trasa popisována. Uživatel tak průběžně kontroluje, zda jede po správném úseku.
Protože jsou mapy propojené se službou Firmy.cz, není problém získat informace o restauracích, penzionech a jiných bodech zájmu a to cestou po mapě. Po kliknutí na hledaný cíl cesty se na mapě objevuje vizitka s funkcemi Najdi v okolí. Zobrazí nejbližší restauraci nebo firmu, kterou uživatel hledá, až do aktuálního detailu na Firmy.cz. Ten uvádí  veškeré kontaktní údaje včetně prokliku na webové stránky firmy. 

Jednotlivé firmy ve výpisu hledání získaly na mapách novou tzv. velkou vizitku. Na ní je kromě obvyklých kontaktních údajů také popis činnosti firmy a obsáhlá fotogalerie
„Mapy budeme dále rozvíjet o další zajímavé mapové podklady a také je ještě více propojíme s dalšími službami Seznamu. Chceme je hodně zaměřit například na vzdělávání,“ prozrazuje produktový manažer Tomáš Forche.

Průběžný vývoj na mapách lze sledovat  na blogu služby www.mapy.cz.sblog.cz.



 

Sdílet na sítích