Nové Sauto.cz

3. října 2007

Sauto získalo kromě nového vzhledu také katalog automobilů, recenze a diskuze

Nove logo Sauto

Automobilový inzertní server Sauto.cz prošel modernizací, která přinesla přehlednější grafickou podobu a především novinky v obsahové části serveru. I přes ně zůstává Sauto v první řadě inzertním serverem s nabídkou autoprodejců, autobazarů a v neposlední řadě také soukromých inzerentů. Cílem provedených úprav je zjednodušení uživatelského rozhraní a doplnění těch informací, za kterými dosud museli uživatelé chodit na jiné servery – recenzí automobilů a zkušeností uživatelů. Významným krokem je nové logo, které vidíte výše.

Nove logo Sauto
Nove logo Sauto

Kompletně jsme předělali homepage Sauta – zjednodušili jsme ji a odstranili nepoužívané odkazy. Jednotlivé druhy vozidel jsme rozložili do záložek. Výpis nalezených vozidel jsme přiblížili ostatním Seznamáckým službám – opustili jsme tabulku a zvětšili množství informací k jednotlivým výsledkům. Jako důležitý krok vnímáme zvětšení náhledů fotografií. To před nás postavilo technologický oříšek. Na Sautě momentálně máme asi 600.000 fotografií, každou v několika velikostech a to vše v několika kopiích (několik imageserverů). Hromadná změna velikosti za běhu tedy představovala úlohu na několik dní. Změnami prošla také karta vozu – pokud Vám připomíná například vizitku firmy na Firmách nebo na Mapách, pak jste na správné stopě.

Důležité pro nás bylo doplňění obsahové části. Sami se do redaktorské práce pouštět nechceme, proto jsme získali partnery. Více než 200 recenzí nových i ojetých automobilů nám dodal Autoweb.cz. Další recenze a novinky nám bude samozřejmě dodávat i v budoucnu. Jedná se o kvalitní čtení, který motoristický fanoušek určitě ocení. Pro něj (a nejen pro něj) jsme připravili také katalog osobních automobilů. Obsahuje 5500 modelů automobilů od téměř 1000 výrobců. To vše od počátku minulého století až do současnosti. Nechybí ani přes 22.000 kvalitních fotografií. Data jsme získali a stále získáváme od Auta5p.

Součástí Sauta se také staly názory a zkušenosti uživatelů, které je možno přidat k jednotlivým modelům vozidel. Při výběru vozu je tak možno získat informaci přímo “od zdroje” nebo naopak své informace předat ostatním.

Doufáme, že se Vám nové Sauto bude líbit a že si na něj nyní najdete cestu častěji, než dříve. Své názory nám můžete sdělit zde, rádi zodpovíme i Vaše otázky.

'Petr
Petr

Sdílet na sítích