Ceny českého internetu? Zase Ivo

26. listopadu 2007

Hospodářské noviny, 23.11.2007 :

Letošní ceny českého internetu Křišťálová Lupa opanoval Ivo Lukačovič a s ním spojené projekty. Utekl mu snad jen vyhledávač, kde se vítězem stal Google.
Druhého ročníku internetové soutěže, která se tak trochu snaží nahradit ocenění z brněnského veletrhu informačních technologií Invex, se letos zapojilo více než 20 tisíc hlasujících.
Včera vyhlášené výsledky, do kterých se počítají hlasy uživatelů internetu, mají ocenit to, co považují na českém internetu za nejlepší. Ve dvanácti kategoriích rozhoduje o vítězích svými hlasy veřejnost. Dvě kategorie – Projekt roku a Anticena – rozhoduje porota.
Podle pořadatelů se letos nominovala do soutěže řada zdařilých amatérských projektů. Mezi nimi například fan weby o populárních televizních seriálech jako Lost.cz a Prison-break.cz. V kategorii blogů ale třeba letos chyběl loňský vítěz Ostravak.
Lukačovič se letos znovu stal osobností roku, vyhrál i jeho Email na Seznamu, nebo bulvární portál Super.cz. K tomu přidal i vítězství v kategorii blogů, kde se jeho vlastní blog hlasujícím líbil nejvíce. A přidal i první místo mezi projekty roku s internetovým videem Stream.cz, které do své rodiny Seznamu přikoupil teprve letos.
Sekundovat mu v dalších kategoriích mohl třeba firemní web české mobilní trojky Vodafonu, nebo internetová prodejna CzechComputers. cz. Anticenu českého internetu opět získali Slávek Boura a Markéta Mayerová se svým bulvárem Peprnet.cz.

Sdílet na sítích