Švanda o životě a Seznamu

15. listopadu 2007

Scénické rozhovory mají v pražském Švandově divadle na Smíchově dlouhou tradici. Na komorní listopadové setkání sem byl pozván i zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič.

„Ježíši, tady dneska dávají úplně jiný program!“ zděsil se starší pán před Švandovým divadlem na Smíchově. Byla středa večer a moje noční můra se v tu chvíli zdála být realitou: Ivo Lukačovič na poslední chvíli svoje vystoupení v divadle zrušil! Pátrám, co se stalo v té hodince mezi odjezdem ze Seznamu a začátkem plánovaného Scénického rozhovoru s Ivem a stovkou diváků v hledišti.

Nestalo se nic, ten pán si prostě jen spletl den. Kámen, co mi spadl z krku, musel být slyšet. Dostat Iva na takovou akci mi trvalo půl roku a během té doby se z ní dvakrát omlouval s typickým “já vůbec nevím, co bych tam měl říkat“. Ten pán vůbec netušil, do jakých nervů mě dostal.

S profesionálním půlhodinovým předstihem Ivo do divadla nakonec dorazil, nasoukal si pod košili mikrofon a tak neformálně, jak je to u něj zvykem, vyprávěl hodinu a půl o tom, že šéf firmy nesmí být impulzivní, že technické hračky vydrží člověku jen půl roku a že Seznam má svoje firemní DNA, které se velikostí firmy možná ředí ale nepřetrhne.

Dotazy od publika mířily k ILblogu a k otcům na mateřské dovolené. „Starat se o dítě je velice fyzicky náročné, je to nejtěžší, co jsem kdy dělal. Ale zároveň vás to strašně emocionálně obohacuje, je to nejkrásnější naplnění života.“ uzavírá večer  větou, kterou by od majitele oblíbeného vyhledávače jen málokdo čekal.

Ten večer ve zkratce prošel 11ti lety svého života a protože to – jak ho znám – zase půl roku neudělá,  pár těch svátečních okamžiků jsme pro vás zachytili. Podívejte se na záznam na Stream.cz.

'Rita
Rita

Sdílet na sítích