Novinky.cz rozšiřují záběr o zpravodajská videa

5. března 2008

Online zpravodajský server Novinky.cz, provozovaný ve spolupráci Seznamu a vydavatelství Borgis, připravil další obsahovou specialitu: videa. Události dne teď můžete sledovat stejně jako v televizi, ale v čase a sledu, ve kterém sami chcete.

Videa se na Novinkách objevila už před časem, ale pouze jako doplněk rubrik, nebo byla vložena přímo do textu zpráv. Teď se koncentrují na nové stránce video.novinky.cz, která je v hlavním menu Novinek označena jako Video.

Přináší  profesionálně vyrobená videa s agenturním obsahem od ČTK a Reuters, postupně tu však budou přibývat vlastní zpravodajské šoty natáčené ve spolupráci se štáby Streamu. Už nyní vzniká a rozšiřuje se speciální tým pro vytváření vlastního zpravodajství video Novinek.

Přehledná navigace

Stránka s videi je ve stávajícím obsahu Novinek přehledná tak, aby si na ní čtenář na první pohled  všiml nejaktuálnější události – k tomu podrubrika Doporučujeme. Na stejné úrovni s ní jsou ostatní zpravodajská témata: domácí, zahraniční, krimi, kultura a koktejl. 

Video Novinky vždy uvádějí také odkaz na celou zprávu vydanou v příslušné rubrice, takže uživatel může pohodlně projít veškerý obsah serveru od textů až po videa. Ta lze navíc jednoduše přeposlat emailem pomocí nastaveného odkazu na konci stránky.

Internet versus televize

Nový obsah online zpravodajství vytvářený na objednávku redakce a navíc profesionálním televizním štábem, může připomínat běžné zpravodajství televizních stanic. Ve skutečnosti jde o něco víc.

Chceme uživatelům nabídnout velkou výhodu –  nejnovější zprávy najdou na Novinkách okamžitě a mohou si je přehrát kdykoliv, nemusí čekat na pravidelný  vysílací čas televize,“ říká k novému video obsahu Novinek produktový manažer Norbert Gulevič.

Oproti televiznímu zpravodajství je tu ještě jedna pozitivní změna: při výběru zpráv uživatele neobtěžuje reklama. Novinky přinesou reklamní formáty časem a spíše uvnitř videí  tak, aby reklama při prohlížení zprávy neobtěžovala.

Sdílet na sítích