Stream.cz slaví první rok vysílání

6. března 2008

Video server Stream.cz slaví rok od začátku vysílání. Ve spolupráci s vyhledávačem Seznam.cz se dokonce může radovat i prvních významných cen získaných na českém internetu.

Na podzim 2007 Stream.cz získal ocenění Projekt roku 2007 v anketě vyhlášené serverem Lupa.cz.


Úspěšným projektem se stala life show Peklo s Landou, která získala ocenění v internetové anketě uživatelů Reality show roku 2007. Každý z 24 dílů Pekla byl přehrán v průměru 250tisíckrát. Obliba Pekla se dotkla i technologického centra českého internetu NIX, který při premiéře závěrečného souboje v Pekle zaznamenal rekord v objemu přenesených dat:
38,4 Gb/s, z toho zhruba 5 Gb/s patřilo právě Peklu S Danielem Landou.


V neposlední řadě se Global Inspiration s.r.o. raduje z úspěchů v návštěvnosti stránek Stream.cz – během prosince 2007 na Stream.cz zavítalo 1,28 milionu reálných uživatelů. V únoru návštěvnost opět vzrostla a pohybuje se kolem 200 tisíc návštěvníků za den.
(Zdroj: Netmonitor)

Pořady roku 2008


Kalendář Míši a Ríši

Prvním únorovým dnem Stream.cz společně se Seznamem nabídl uživatelům pořad Kalendář Míši a Ríši. Dvojice bavičů Michal Suchánek a Richard Genzer si pro internetové uživatele připravila na každý den vtipnou skeč s přáním k svátku. Ta každý den přiláká 100 až 150 tisíc diváků.

Gynekologie 2

Začátkem dubna nasadí Stream.cz již 3. sérii oblíbeného seriálu Petra Čtvrtníčka, Gynekologie 2. Autoři i Stream předpokládají, že nové díly vyvolají ještě vyšší zájem než ty dosavadní a stanou se tak dalším nejúspěšnějším pořadem Streamu i celého českého internetu.


Další pořady Stream.cz plánuje a připravuje. Vedle nich se ale na Stream.cz úspěšně rozeběhly i videoblogy. Ty vytvářejí buď známé osobnosti (Agáta Hanychová, Pavel Novotný), nebo jsou na zajímavá témata (vytváření účesů, vaření, víno a další). Za jeden měsíc tato videa registrují více jak milion přehrání.

„Divácký úspěch Streamu nás opravdu velice těší a potvrzuje náš optimismus v tom, co jsme si mysleli na začátku. Totiž to, že diváci klasických televizí stále hledají alternativy a hledají je právě na internetu. Ve velice krátké době jsou schopni přijmout nové obsahy i formáty vysílání. To nás velice příjemně zavazuje i pro další rok Streamu“, říká k tomu Miloš Petana, generální ředitel Stream.cz.

Sdílet na sítích