Vývojáři Seznamu otevírají moravskou pobočku v Brně

18. března 2008

Nové pracoviště vývoje Seznamu vzniklo v Brně. Spolupráce s tamnější univerzitou i výhodná poloha v srdci Moravy dávají Seznamu naději na další programátorské posily v příštích letech.

Příprava a vznik nové vývojové pobočky na Moravě trvala v Seznamu od poloviny loňského roku. Mezitím Seznam zahájil personální kampaň, v níž hledal dvacítku nových perspektivních vývojářů právě pro moravskou pobočku. Ohlas z okolí Brna dával tušit, že výběr místa pro další vývojovou páteř Seznamu byl správný.

Lidé a produkty


Nový tým dostal od začátku jasné zadání: pracovat na vývoji nových služeb a zároveň převzít některé stávající z pražské centrály. Proto se do Brna přesouvá vývoj komunitní služby Lidé.cz, také Spolužáci.cz, Slovník, Encyklopedie, Články.cz a v plánu je i vývoj nových aplikací pro fulltext.  Zároveň sem přecházejí i některé nově připravované  služby.


Pro tak široký produktový záběr bylo třeba najít programátorské týmy. Během posledních měsíců  bylo do Seznamu postupně přijato kolem 20 nových programátorů z okolí Brna. Podobnou skupinu v Praze by Seznam hledal velmi obtížně. Kromě toho se v Brně počítá se  dvěma produktovými manažery a administrátorským týmem pro nasazování služeb do provozu.

Den otevřených dveří


Pobočka je od začátku března otevřena v nové budově Business Parku na Londýnském náměstí. Seznam tu má k dispozici asi 700 m2 plochy v 5. patře. Společně s vývojáři se sem přestěhovala také brněnská pobočka Obchodní sítě Seznamu.


Poloha v centru Brna, výborná dopravní dostupnost i zázemí uvnitř budovy Parku slibují dobré podmínky pro práci vývojářů i obchodníků. Pro představení nového centra Seznamu i pro komunikaci s Brňany připravil Seznam Den otevřených dveří.

“V současné době je brněnská pobočka plnohodnotným vývojovým centrem. Naším přáním je, aby i nadále rostla a byla pro Seznam a jeho uživatele opravdovým přínosem“, říká vedoucí brněnského vývoje Martin Bobek.

Pobočka bude v úterý 25. března 2008 v čase od 12 do 16.00 hodin přístupná veřejnosti. Těšíme se i na Vás!

Sdílet na sítích