S.K.L.I.K Army

29. dubna 2008

Po menších komplikacích s rezervací hřiště jsme se konečně dočkali. První paintballové klání Skliku se mohlo uskutečnit a stálo to opravdu za to.

Jako armáda  smějících se a koulujících se amerických vojáků vypadal Sklik druhé úterý v dubnu 2008. Nebyla to však ledajaká koulovačka, koule totiž nebyly sněhové, ale silikonové s potravinářským barvivem a bitka se neodehrávala ve sněhu, ale v garážích Tesco Zličín.

Každý z nás dostal kvalitní vojenskou výbavu, od khaki kombinézy až po zbraň se zásobníkem pro 200 kuliček a ochrannou masku.

Při účasti 14 hrajících jsme se rozdělili více či méně vyrovnaně do dvou týmů a mohlo se začít. Smyslem hry bylo rozstřílet nepřátelský tým do posledního muže. Již po první hře jsme věděli, že je to ta pravá zábava s nemalou kapkou adrenalinu, kterou většina z nás potřebuje. Příchozí odpadlíci do prostor sestřelených hráčů se s úsměvem od ucha k uchu chlubili  historkami, jak kde koho sestřelili, nebo do jaké části těla schytali více či méně bolestivou ránu od nekompromisního soupeře. Rád bych vyzdvihl Péťu, která jako jediná žena neváhala a nebála se vtrhnout do bitvy a postřílet pár svých kolegů. Třešničkou na dortu byl příchod dvou strážníků městské policie, kteří se přidali mezi nás. Málo komu se poštěstí legálně zastřelit policistu a tak jsme této situace samozřejmě rádi a důkladně využili.

Za tři hodiny hry, kdy jsme v průměru vystříleli 600 kuliček na osobu a každý z nás vypadal jako obraz od abstraktního umělce, byla bitva u konce. Nikdo by neváhal jít si zahrát znovu. I když se někomu může tato hra zdát příliš militantní, byla to skutečná zábava s velkou dávkou pohybu, adrenalinu a potu.

Více fotek naleznete v galerii.

Tomin

Sdílet na sítích