Stream.cz byl v květnu nejnavštěvovanějším českým video serverem

30. června 2008

Poslední měsíční statistiky NetMonitoru o návštěvnosti českého internetu vynesly Stream.cz na špičku mezi českými videoservery. V květnu ho vidělo 1,7 milionu uživatelů.

Stream.cz na českém internetu neustále roste. Po přidání na Seznam se významně zvýšila jeho návštěvnost – z původních několika desítek tisíc uživatelů měsíčně až na současných 154 365 denně (průměr všedních dnů i víkendu). Stejný nárůst mohou uživatelé zaznamenávat i v obsahu služby. Původní alternativní pořady vystřídaly oblíbené české seriály, nejsledovanější divácké hity televize Prima, nápadité hudební pořady i každodenní humorné skeče populárních bavičů.

Předběhli všechny české video projekty


Videa  Streamu se zejména v květnu letošního roku dostávají do popředí více, než videa jiných českých videoserverů. Uživatelé je preferují dokonce i před novými videoprojekty, které se za silné reklamní podpory snaží na internetu více vyniknout.


Přesto čísla naměřená Netmonitorem za poslední měsíc hovoří jasně: Stream má 1 707 734 unikátních návštěvníků.


Výsledky Streamu komentuje Miloš Petana, generální ředitel Global Inspiration, s.r.o: „Potvrzuje se to, co jsme si řekli už na začátku naší spolupráce se Seznamem. Tedy to, že pokud naši obsahovou nabídku zacílíme na uživatele Seznamu, získáme velmi široké divácké auditorium a budeme tak moci uvažovat ne toliko o videoserveru, ale přímo o internetové televizi. Tomu napovídají i naše další kroky spočívající v uvedení prvního celovečerního filmu Renesance i další obsahové formáty, které momentálně připravujeme. Každopádně našim uživatelům děkujeme za přízeň, velmi si jí vážíme.“

Nejoblíbenější pořady Streamu


Jak statistika Netmonitoru napovídá, nejvíce si diváci Streamu oblíbili seriál Gynekologie 2. Ten je na Streamu prakticky od jeho vzniku. Druhá řada seriálu uvedená v dubnu letošního roku byla divácky velmi žádaným formátem.


Mezi pravidelně sledované pořady se dále zařadily každodenní humorné skeče Richarda Genzera a Michala Suchánka s názvem Kalendář Míši a Ríši. Uživatelé Seznamu ho mohou sledovat přímo z homepage vyhledávače. Zcela neočekávaným úspěchem je střihový díl s názvem květnové vystřihovánky složený z nepovedených výstupů populární dvojice. 


Silnému zájmu se těší netradiční hudební pořady Fenomén – opravdové fenomény (nejen) hudebního světa a také Rap ´n ´News Ondřeje Hejmy. Střihová politická satira Je nás pět aneb obnažená pozadí zase reflektuje aktuální dění na politické scéně a není třeba říkat, že v roli bavičů jsou tu současní politici. I sem se diváci Streamu velmi rádi vracejí.

 

Mnohá očekávání v budoucnu zřejmě splní i reality show –  v podání Streamu  je to třeba současný pořad Nekecej. Stejně dobrý divácký potenciál slibuje dle údajů o návštěvnosti pořad Jak se co dělá.


Posledním žánrem, který vykazuje stoupající trend v návštěvnosti, jsou přidaná vlastní videa uživatelů Streamu. Očekává se, že jejich boom nastane právě v červnu a během letních měsíců, kdy mají lidé více příležitostí k natáčení a ke sdílení vlastních zážitků.

Sdílet na sítích