mBank a Seznam představují strategické partnerství v oblasti elektronického bankovnictví

12. srpna 2008

mBank nejdynamičtější banka v ČR a největší český internetový vyhledávač Seznam.cz uzavřeli strategické partnerství v oblasti elektronického bankovnictví. Na český trh společně uvádějí projekt mPeníze.

Partnerství

Cílem strategického partnerství mBank a Seznamu je vytvořit z mPeněz nejrozšířenější online platební systém na českém internetu. Systém bude udržovat strategii nízkonákladového bankovnictví mBank a uživatelské jednoduchosti Seznamu. Přináší maximální výhody svým uživatelům a nabízí další významné možnosti internetovým obchodníkům.

Partnerství se společností Seznam je pro nás strategické a významné hned z několika důvodů. Jedním z hlavních je fakt, že díky systému mPeníze můžeme společně do budoucna změnit chování klientů, kteří na internetu nakupují,“ říká Jiří Báča, generální ředitel mBank ČR.

„Systém mPeníze chceme na českém internetu prosadit tak, aby byl výhodnější alternativou současného online bankovnictví a poskytl uživatelům českého internetu rychlý a jednoduchý způsob platby za vše, co na internetu najdou a objednají. Zároveň chceme uživatele přesvědčit o spolehlivosti a důvěryhodnosti nakupování na internetu. Jsme rádi,
že takový produkt vytváříme právě s mBank, velmi dynamickým hráčem na českém bankovním trhu,“
říká ředitel Seznamu Pavel Zima. Online platba

Systém mPeníze je pro uživatele Seznamu a klienty mBank otevřen a to
na doméně www.mpenize.cz. Jeho prvním produktem budou online platby prostřednictvím převodu z účtu u mBank. Platby budou zcela zdarma, pro přístup do systému bude pouze nutné mít vytvořený účet u mBank. mPeníze umožní provádět elektronické platby například za nákup zboží v e-shopech a to v reálném čase z peněz, které má klient mBank na svém účtu.

Výhodou online platebního systému je jednoduchý způsob platby a vyloučení dalších meziúčtů nebo nabíjení kreditů v jiných platebních systémech. Z hlediska uživatele Seznamu není systém nijak omezen jen na služby vyhledávače, ale naopak lze ho využívat
pro jakékoliv elektronické platby dle potřeby uživatele.

.

První nákupy u Kasa.cz

Klienti mBank mohou prostřednictvím mPeněz platit zboží objednané na internetu a to bez poplatku ze svého účtu u mBank. Pro nákupy prostřednictvím mPeněz je jako první připraven internetový obchod Kasa.cz. O spolupráci však už nyní projevily zájem i další významné subjekty.

mBank ve spolupráci s Kasa.cz připravila soutěž pro nejrychlejší zájemce, kteří mPeníze využijí. První, 100., 200. a 300. klient, který nakoupí a využije mPeníze, získá poukaz na nákup na Kasa.cz v hodnotě 5 000,- Kč.

Hlavní výhody systému mPeníze

  • Klient provádí bezpečné a jednoduché platby
  • Klient neplatí ŽÁDNÉ poplatky za vedení, transakce apod.
  • Klient má prostředky na svém účtu k dispozici kdykoliv i pro jiné platby
  • Klient nemusí převádět peníze na meziúčty dopředu, nebo si nabíjet jiný systém
  • Klient nemusí zadávat své osobní údaje dalším stranám, nebo údaje o platební kartě
  • Klient nemusí čekat na poštovního doručovatele, zboží je zaplaceno v reálném čase

           

Sdílet na sítích