Seznamácké manévry v Beskydech – stane se Čeladná legendou?

28. srpna 2008

A je to tady! Šiklák už není jedinou legendou v Obchodní síti

Pro služebně mladší vysvětlím, že „Šiklák“ neboli Šiklův Mlýn znamenal historicky první akci tehdy nově vznikající Obchodní sítě. Psal se rok 2003 a ta akce byla, bohužel, na dlouhou dobu i jedinou vícedenní akcí v síti. Bylo to veliké. Zážitky kolují po firmě dodnes. Co si budeme povídat, ty lechtivé nejvíce. Co se tam tehdy všechno dělo, ví jen ti, co tam byli. Ostatní mohli tiše závidět a čekat na další příležitost. A teď se konečně dočkali! Letos v srpnu převzala po Šikláku štafetu Čeladná. Takřka na chlup přesně se po pěti letech sešla celá Obchodní síť a Telesales na dvoudenní sportovně odpočinkové akci v hotelu Srdce Beskyd, v srdci Beskyd :-).

Krajina krásná, hotel a nabízené služby, pravda, trochu pokulhávaly. Předvoj v podobě trenérů, regionálů a vybraných hostů dorazil den předem, aby se na uvítání všech zúčastněných patřičně připravil. Ovšem autobusy s účastníky zájezdu měly druhý den díky dopravní situaci celkem slušnou sekeru, takže času na uvítání chlebem a solí moc nezbylo. Uvítací ceremoniál se tak smrsknul na přátelské halekání managementu na balkóně hotelu na všechny, kdo z autobusů vycházeli.  Na druhou stranu –  byla krása ty manévry pozorovat! Na dvěstěpadesát lidí se jako mravenci vyrojili z autobusů a nenuceně se rozdělili na tři na sobě nezávislé skupiny. Známí po sobě nadšeně povykovali, neznámí nesměle pozorovali své povykující kolegy, zbytek nehnul brvou. Zda v němém úžasu nad krásou krajiny nebo v důsledku šoku z jízdy autobusem mi není známo. Faktem je, že v rekordně krátkém čase se díky první sportovní aktivitě spojily všechny tři skupiny v jednu, tu první. Program byl nabitý, pořádající firma i trenéři se fakt snažili. Ve stylu „chléb a hry“ se nesly celé dva dny. Ženy, muži, víno, zpěv a sport. A jako bonus kultura za pět set ve velkolepé adaptaci Cimrmanovy hry Záskok :-). Nudný stereotyp v odívání vystřídaly ten večer originální modely takřka všech účastníků. Černá díra definitivně pohltila Pionýry. Mafiáni zaútočili na Indiánskou menšinu. Stavbaři dohodli výměnný pobyt s Námořníky. Housenka konvertovala k Plyšákům do Zoo. Mušketýři razili heslo všichni za jednoho, Hippies propagovali všichni na jednoho :-). Poslední pomoc zajišťoval Dr. House a jeho tým.

Výborná atmosféra a chuť se bavit byly všudypřítomné. Co všechno se v těch dvou dnech odehrálo, ví však jen ti, co tam byli. Zážitky již kolují napříč firmou a tuším, že některé z nich mají ambice stát se další legendou. Již teď je celkem jasné, že v Českých Budějovicích by chtěl žít každý. Ti, co nebyli, mohou jen tiše závidět a čekat. Odhaduji to na rok, maximálně dva. Všechno totiž záleží jen na nás, na Vás a hlavně teda na těch vlevo :-)

Videa z akce

Martina
Martina Fuksová alias zvědavá invalidka Jiřka Karásková

Sdílet na sítích