Jaké bude zítra Počasí?

22. října 2008

Dlouho jsme přemýšleli, jak předělat rubriku Počasí na Novinkách, až jsme všechny úpravy shodili se stolu a rozhodli se začít s čistou hlavou.

Chtěli jsme vytvořit službu Počasí jinak, než bývá zvykem, více ji rozhýbat,  více ji ovládat a využít, že máme docela hodně dat k dispozici. Když jsme tak koukali na pohybující se mapy v televizi nebo na interaktivní předpovědi jinde, napadlo nás –  proč nevyužít rovnou naše Mapy?

Základem nové služby jsou  tedy podklady a funkce známé z Mapy.cz. V mapě se můžete volně pohybovat, přibližovat si nebo oddalovat výřez, posouvat se v něm všemi směry – tak jak jste zvyklí. K tomu se vám  teď  zobrazínad vybranými lokalitami také ikonky počasí.  V nich jsou dále obsaženy další podrobné informace. Při správném přiblížení tak získáte přehled nad počasím v celé Evropě. A nebo si naopak můžete nechat zobrazit jen určitou oblast jako třeba Krušné hory.

Máme předpověď pro zhruba  stovku  měst z ČR, další stovku z celé Evropy a přibližně další stovku  letních či zimních středisek. A pro každou z nich předpověď včetně teploty alespoň na jeden den dopředu (většinou na tři) a pro mnoho z nich podrobné informace o větru, vlhkosti, tlaku, oblačnosti, ale i znečištění, západu/východu slunce či teplotě vody. A přitomrozhodně nezůstane, počty měst stejně jako objem informací, budeme dále zvětšovat..

Rozšiřovat se budou nejen města, ale i třeba mapy oblak, teploty nebo srážek, takže si brzy budete moci rozhýbat situaci nad Evropou, jako kdybyste měli k dispozici svůj vlastní meteorologický satelit. A to zdaleka není všechno, těch nápadů chystáme ještě více.

Pokud jste naopak spíše konzervativní povahy, nabízíme vám přehledné uspořádání všech lokalit do (pod)kategorií, tak jak jste zvyklí z dnešní podoby. A kdo by chtěl vyzkoušet hledání – má možnost: umíme hledat od ulic přes města až po státy. Na každý dotaz dostanete odpověď – buď nabídneme předpověď přímo pro dané místo (třeba Náchod) a nebo  alespoň pro místo nedaleko (Krnov).

Ale dál už vám napovídat nebudeme a necháme vás, abyste si s novou službou trochu pohráli. Pokud byste měli další nápady a připomínky k vylepšení, můžete se o ně podělit buď zde pod článkem anebo v našem diskuzním fóru.


Tomáš

Sdílet na sítích