Výuka na Lidé.cz: cizí jazyky zdarma a kdykoliv chcete

10. října 2008

S novou verzí komunitní služby Lide.cz se na Seznamu poprvé objevuje výuková sekce pro studium cizích jazyků http://vyuka.lide.cz. Angličtinu, němčinu, španělštinu, francouzštinu a italštinu můžete studovat na internetu kdykoliv jste připraveni.

Studium jazyků online připravil Seznam.cz ve spolupráci s renomovanou vzdělávací společností LANGMaster Group, a.s. Všechny učební podklady jsou licencované a splňují náročné požadavky pro moderní jazykovou výuku. Používají se s úspěchem k jazykovému vzdělávání v 70 zemích světa pro úrovně A1, A2, B1 a B2 evropského vzdělávacího rámce.

Tisíce lidí se učí online


Výuka je na komunitním serveru Lide.cz nasazena od září 2008 a jde o první jazykově zaměřenou sekci na Seznamu. V nejbližší době sem přibude i Moderní brána vědění, specializující se na učivo základních a středních škol. V současné době má výuka celkem 66 tisíc registrovaných studentů, denně sem přijde kolem 15 tisíc z nich. Vybírají si z nabídky pěti světových jazyků a vstupují do nich podle toho, s jakým výsledkem prošli prvním vstupním testem. Ten je pak automaticky zařadí na vhodné místo v kurzu.

Výuka pro každého


Výuka je vhodným doplňkem k učivu na základních a středních školách, gymnáziích a vysokých školách a to jak pro samostudium, tak jako učební pomůcka ve škole s využitím interaktivní tabule, datového projektoru nebo počítačové sítě. Velkým pomocníkem může být pro podnikatele a manažery s nedostatkem času – studovat cizí jazyk pro vlastní potřebu mohou právě ve chvíli, kdy si volný čas naplánovali. V neposlední řadě se Výuka může stát i cvičebním místem pro samotné učitele. Jsou tu
stovky interaktivních cvičení a aktivit jako doplňování, výběry z více možností, řazení, diktáty, párování, třídění do skupin, dialogy a další.

„Studium  jazyků zdarma a online je opravdu unikátním projektem, u kterého jsme chtěli být a věříme, že se společností Langmaster přivedeme na Lide.cz i ty, kteří dosud s internetem vůbec nepracovali. Pokud někdo opakovaně a neúspěšně začíná se studiem jazyků, má díky našemu společnému projektu velkou šanci, že studium jazyka konečně zvládne,“ říká ředitel Seznamu Pavel Zima.

„Partnerství se společností Seznam.cz si velmi vážíme,“ pokračuje Jan Průcha, předseda představenstva společnosti LANGMaster Group a dodává, „náš koncept výuky jazyků je založen na moderních výukových a didaktických metodách, které zajišťují rychlou a efektivní přípravu pro komunikaci v cizím jazyce v každodenních běžných situacích, v práci a při cestování.“

Produktový manažer služby  Lidé David Hořava k tomu dodává: „Líbí se nám, že LANGMaster jde za hranice jazyka. Výukou vás vtáhne do kultury a prostředí zemí, jejichž jazyk se učíte, přes stravování, zvyky a chování obyvatel se dostanete až k dějinám a kulturním památkám. To vše aniž byste se zvedli ze židle, vždyť se učíte online.“

Pomoc je vždy po ruce


Vyuka.Lide.cz pamatuje i na méně zručné uživatele internetu a proto obsahuje i kompletní nápovědu na stránkách:

http://vyuka.lide.cz/o-vyuce/jazykove-kurzy/navod-obsah.aspx

http://vyuka.lide.cz/o-vyuce/jazykove-kurzy/navod-cviceni.aspx


V případě nejasností je možné nalézt řešení na stránce:

http://vyuka.lide.cz/o-vyuce/jazykove-kurzy/casto-kladene-dotazy.aspx


Zájem o výuku online je od prvních okamžiků spuštění velký. Do budoucna je portál kapacitně připraven až na 1 milion studentů.

Sdílet na sítích