Nový Super.cz

10. prosince 2008

Jenom taková malá technologická změna, nic hrozného. I takto by se dalo dívat na novou aplikaci super.cz, kterou jsme právě nasadili …

A abyste si nemysleli, že si z dlouhé chvíle programujeme aplikace pořád dokola, znova a znova, uvedu pár docela důležitých aspektů, které nás k tomu vedly.

Původní super.cz byla jedna z nejstarších aplikací v Seznamu. Přísloví “ neopravuj to, co funguje” platilo pro Super.cz bezezbytku, proto se nikomu do žádných velkých změn nechtělo. Přece jenom za dobu její životnosti se na ní vystřídala spousta programátorů a každý z nich do ní vnesl něco svého.

 

Ale důvody nakonec převážily: nutnost portace na novější operační systém, zduálnění (to proto, abychom předešli nekontrolovatelným výpadkům proudu v serverovnách),  sjednocení redakčního systému s redakčním systémem jiných služeb. Backend, na kterém se dá postavit nejen mobilní verze, ale který umožní celou aplikaci jednoduše rozvíjet a přízpůsobovat. Tohle všechno nás vedlo k tomu napsat Super.cz znova. Protože jsme potřebovali opravdu kvalitní základ, věděli jsme, kam sáhnout. Použili jsme to, co se nám osvěčilo na serveru Sport.cz a následně i na Novinky.cz.

S novou aplikací se svezla i lehká zněna grafiky, která by měla být přehlednější. Přeuspořádání redakčního obsahu zase reflektuje poslední informace, které máme o čtenosti jednotlivých rubrik tak, abychom lépe vyhověli požadavkům čtenářů.

Oproti původnímu plánu, který byl v délce projektu docela mírnější, je nutno říct, že se nám to trošku protáhlo, jak už to u takových projektů bývá :) Asi jsem to trošku podcenil. Koncová fáze, kde je třeba dotahovat spoustu drobností, byla snad nekonečně dlouhá a vysilující.

Poděkovaní patří všem, kteří se projektu ať už v jakékoliv jeho fázi, zúčastnili. Myslím si, že nakonec se to povedlo a pokud jste si žádné změny nevšimli, tak je to možná taky dobře :).

Tak ať se mu v té ostré konkurenci dobře vede.

'Zdeněk
Zdeněk

Sdílet na sítích