Boj o počítačovou učebnu běží

20. února 2009

Které české škole za pár týdnů předáme počítače, protože její žáci nejlépe zvládli seznamáckou soutěž Najdi, co neznáš?

Odstartovali jsme už 19.ledna a bylo to v historii Seznamu počtvrté. Je to zábavné soutěžení v hledání na českém internetu, které si oblíbili jak učitelé informatiky (používají ho jako součást učební hodiny), tak lidičky školou povinní. Pod roztodivnými názvy tříd – například Sjetý gumy :-) –  se schovávají soutěživí kluci i holky z druhého stupně základních škol nebo z víceletých gymplů.

Těch 9 týdnů, co soutěž běží, je tak akorát, aby postupně projeli všechna kola otázek a zahlásili výsledky. Pokud jsou dobré, postupují dál a občas dostanou i nějaký ten dáreček v mezikolech. Všechny ty šňůrky, tužky nebo flešky ukazují v sousední třídě, prostě boj je boj. :-)

A my je opradu docela zkoušíme: z dějáku, zemáku, literatury, příroďáku, všeobecného přehledu nebo z kultury. Taky ze sportu, což někteří zvládají fakt hravě. Odpovědi ale musí být přesné stopro…do finále se nedostane nikdo, kdo udělá chybu.

A pak už přijdou ty slíbené počítače. Předáváme je pokaždé osobně a je to událost i pro nás. Do té doby si s každým jenom mailujeme a pak se konečně jednou vidíme naživo.


Tahle třída dostala počítače loni – Alberti 9.A  z Desné v Jizerských horách

Zatím je ale brzy myslet na oslavy, nejdřív se těch 2 251 tříd musí pořádně zapotit!


Radka

Sdílet na sítích