Jízda za dobrého počasí a po správné trase na mapy.cz

5. února 2009

Inovované služby Počasí a Doprava byly spuštěny teprve před několika měsíci, ale už teď si je můžete zobrazit jako speciální vrstvy také na Mapy.cz.

Stačí zaškrtnout si na mapy.cz v levém horním menu políčka Počasí nebo Doprava.  Funguje to univerzálně nejen na základní mapě, ale i na turistické nebo fotomapě, takže si jako správní fajnšmekři můžete nad velkou mapou ( přes celý monitor) zobrazit  počasí, co vás pravděpodobně  potká, pokud někam pojedete autem.  A v kombinaci s fotkami ze služby foto.mapy.cz okamžitě uvidíte, jestli ten výlet bude stát za to. Jinými slovy, co lidé na této trase už nafotili.

S Počasím souvisí i další vylepšení. Když nyní zadáte do hledání v internetu slova jako „počasí“ nebo ještě lépe „počasí praha“ nebo „počasí zítra“, dokážeme vám přímo zobrazit předpověď pro dané místo nebo daný čas. Fungují  také kombinace a nemusíte se bát dokonce ani zahraničních lokalit, třeba „počasí itálie zítra“.

Na Počasí se v nejbližší době mohou objevit i další nové věci. Nejblíže je zobrazení aktuálních dat z meteorologických stanic. Pro zhruba 30 lokalit z celé ČR tak budeme mít stav počasí odečítaný z měřících stanic každou hodinu.

A ještě větší změnou budou předpovědní mapy – tři dny dopředu tak budete moci sledovat vývoj  počasí , aktualizovaný vždy po 3 hodinách na mapě s teplotou, větrem, oblačnosti a srážkami . To vše přímo nad současnou mapou celé Evropy.  Zatímco první změny se dočkáte v nejbližších týdnech, na předpovědních mapách budeme pracovat delší dobu, aby výsledek stál opravdu za to.
 


Tomáš

Sdílet na sítích