Firmy.cz mají 500.000 zápisů

25. března 2009

Dnes jsme na Firmy.cz překonali magickou hranici půl miliónu firemních zápisů. V takto významný den si nejen koupíme dort, ale s celým týmem se díváme zpátky do historie a taky trochu věštíme z křišťálové koule :-)

Firmy.cz existují samostatně od ledna 2007, předtím byla služba součástí klasického katalogu, který obsahoval zároveň i odkazy. Při tomto startu měly Firmy.cz téměř 320.000 zápisů, přes 400.000 jsme se přehoupli loni v únoru. Denně přichází se žádostí o vložení průměrně okolo 400 nových zápisů, dalších více než 600 zápisů je nějak upraveno či doplněno.

Početný tým administrátorů katalogu potom všechny tyto údaje před nasazením ještě několikrát ověřuje, zda odpovídají skutečnosti.  Nevěřili byste, co se tam občas objeví za kuriózní firmy, třeba: „Mrtvý – samostatně hospodařící rolník“, „Muchomůrka červená s.r.o.“ (právě se zpracovávají)  a v katalogu máme i firmu, která se jmenuje  Pitomá kavárna.

A co před sebou ve Firmy.cz máme? V první řadě chceme udržet tempo přidávání firem.  V naší republice je sice registrováno více než 2,5 miliónů podnikatelů, aktivní v posledním roce byla ale jen zhruba třetina z nich. Samozřejmě, že se nehoníme jen za čísly,  ale současně  zkvalitňujeme obsah –  ostatně ověřování kontaktů už dnes zaměstnává celou třetinu týmu. Na tento rok plánujeme ještě další rozšíření obsahu u konkrétních firem, některé z nich uvidíte už za několik týdnů :-).


Tomáš

Sdílet na sítích