Hledáme partnera pro „Auto na mapě“

2. dubna 2009

Na službě Mapy.cz jsme dokončili úplně nový projekt s pracovním názvem Auto na mapě. Naším cílem je vytvořit služby, která by sloužila k monitoringu vozidel a k vedení jednoduché a přehledné elektronické knihy jízd.

Službu vyvíjíme jako součást aplikace Mapy.cz a proto bude využívat i stejných mapových podkladů.  Díky tomu si můžete prohlédnout aktuální pozici vozidel či knihu jízd kdekoliv ve webovém prohlížeči.

A jak služba vypadá? Po přihlášení na ni se Vám zobrazí seznam vozidel s poslední známou pozicí. Poté si můžete nechat zobrazit ujeté trasy v mapových podkladech nebo si prohlédnout elektronickou knihu jízd, která obsahuje informace např. o ujetých kilometrech, jménu řidiče nebo množství čerpaného paliva.

Služba využívá technologii klient server, kde klientská aplikace běží na straně Seznamu. Serverovou část aplikace pak zajišťuje partner projektu, který tak dodává data např. o uživatelích, ujetých trasách, vozidlech, stavu tachometru atd. Komunikace probíhá pomoci protokolu XML-RPC, resp. FAST-RPC. Přenosová vrstva je pak obalena protokolem HTTP.

V současné době hledáme zájemce, kteří by se chtěli stát partnery tohoto projektu a to za následujících podmínek:

  • Seznam je poskytovatelem pouze pro partnery a nikoliv pro koncové uživatele.
  • Partner bude schopen si naimplementovat naše rozhraní
  • Poplatek 500,- Kč bez DPH každou poskytnutou jednotku s přístupen na službu Auto na Mapě
  • Měsíční poplatek 20,- Kč bez DPH za každou jednotku v provozu s oprávněním službu Auto na Mapě užívat

V případě, že byste se chtěli stát partnerem projektu a měli zájem o bližší informace či náhled smlouvy, kontaktujte nás  na emailové adrese petr.zeman@firma.seznam.cz.

Odkazy:

http://www.xmlrpc.com/
http://fastrpc.sourceforge.net/
http://www.ietf.org/rfc/rfc2616.txt


Petr

Sdílet na sítích