Legální videoklipy zdarma na O2 Stream Music

17. dubna 2009

Hudební videoweb – O2 Stream Music – spouští společnosti Stream.cz a Telefónica O2. V rámci nového projektu přináší Internetová televize Stream.cz rozsáhlou databázi hudebních videoklipů, která v prostředí českého internetu nemá obdoby.

V den spuštění projektu zde bylo k dispozici prvních 10 000 klipů, všechny ve vysokém rozlišení. Vybrané videoklipy českých i zahraničních skupin bude navíc O2 Stream Music  exkluzivně přinášet s týdenním předstihem před televizními stanicemi a ostatními médii.

Databáze je skutečně rozsáhlá. Tisíce videoklipů, které obsahuje, jsou všechny k dispozici ve vysokém rozlišení. Veškerá práva jsou samozřejmě pečlivě smluvně ošetřena. Byly uzavřeny smlouvy s největšími světovými vydavateli (Universal, Sony Music, Warner Music,…) a tato vydavatelství v současnosti plní databázi celým svým archivem hudebních videí. Účastní se  samozřejmě i menší hráči na trhu jako nezávislé hudební labely z Česka i z ciziny. „Podle statistik je Stream.cz lídrem českého internetu na poli videí. Jelikož formát hudebních videoklipů je dlouhodobě nejvyhledávanější položkou na zahraničních videoserverech a vzhledem k tomu, že tyto klipy jsou pro uživatele z Česka ve velké části nedostupné, tak věříme, že právě tato služba má velký potenciál,“ říká ředitel Stream.cz PhDr. Miloš Petana.

„Telefónica O2 není jen předním poskytovatelem telekomunikačních služeb, zapojujeme se také do netradičních projektů. Jedním z nich je právě spolupráce na katalogu oficiálních videoklipů se Stream.cz, v České republice první svého druhu,“ říká Matts Johansen, výkonný ředitel pro marketing Telefónica O2 a dodává: „Jde nám o kvalitu. Portál O2 Stream Music uživatelům nabízí pestrý výběr legálních videoklipů v přehledném intuitivním systému. K maximálnímu komfortu při sledování videoklipů navíc nabízíme rychlý a stabilní přístup k internetu prostřednictvím služby O2 Internet ADSL.“

V den spuštění je na O2 Stream Music k dispozici 10 tisíc klipů od většiny zásadních zahraničních i domácích interpretů. „Uživatel nalezne kompletní archiv vydavatelství Universal, což je celosvětový lídr na trhu, a  solidní základ od Sony Music, Warner Music a mnohých dalších labelů jako je Supraphon, Indies a jiných. S každým dnem se databáze plní dalšími klipy a novinkami a během dohledné doby bychom měli dosáhnout cílového stavu téměř 20 000 klipů,“ říká hudební dramaturg služby Martin Krušina.

Další výhodou oproti zahraniční konkurenci je vysoké rozlišení v kvalitě PAL, komfortní vyhledávání pomocí žánrů a interpretů. Samozřejmostí je možnost tvorby vlastních playlistů. Vybrané hudební klipy českých i zahraničních kapel budou exkluzivně uváděny výhradně na O2 Stream Music s týdenním předstihem před televizními stanicemi a ostatními médii. V den spuštění služby  to byl například nový klip kapely Support Lesbiens s názvem Seas.  

O2 Stream Music je k dispozici na portále www.o2streammusic.cz.

Sdílet na sítích