Počítačová učebna letos putuje do Frenštátu pod Radhoštěm

6. dubna 2009

V soutěži Najdi co neznáš! se letos utkalo přes dva tisíce třídních týmů. Skončila vítězstvím 9.C ze ZŠ a MŠ ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Soutěž pro týmy ze základních škol a víceletých gymnázií vyhlásil Seznam už počtvrté a to na www.najdi.seznam.cz. S pomocí partnera projektu, kterým je společnost Mall.cz, Seznam slíbil výhercům počítačovou učebnu v hodnotě 350 000,-Kč. Podmínkou však bylo absolvování 3 dílčích kol, včetně finálového kola a zodpovědět správně  více než 100 soutěžních otázek.

Cílem vědomostního klání nebylo jen odpovídat na věcné dotazy, ale především naučit děti ve věku 12 – 16 let správně hledat na internetu. Na www.seznam.cz se celkem 2 251 tříd z celé České republiky pustilo do pravidelné práce s fulltextem a snažilo se vybírat z velkého množství výsledků hledání tu nejpřesnější odpověď na soutěžní otázku.

Aby soutěžení bavilo děti po celých 9 týdnů, připravil pro ně Seznam drobné ceny také po každém dílčím kole. Nejlákavější ceny však byly připraveny na konec: počítačová učebna pro vítěznou školu a pro jednotlivé soutěžící pak MP3 přehrávače, hodinky Swatch, škola v přírodě, stojánek na mobil nebo trička s motivem soutěže.

Soutěž skončila poslední březnový den a díky 100 procentům správných odpovědí ji vyhrálo družstvo 9.C ze Základní školy v severomoravském Frenštátu pod Radhoštěm. Počítačovou učebnu jim zástupci Seznamu osobně předají ve čtvrtek 16. dubna v budově školy.

„Soutěž je docela náročná a protože v ní jde také o čas, prožíváme i my velké napětí a soutěžním týmům moc fandíme“, přiznává Radka Urbanová, marketing executive Seznamu a zároveň manažerka soutěže. „Vítězům gratulujeme a těšíme se na osobní setkání v polovině dubna,“ dodává.

A které studijní ročníky byly v soutěži nejsilnější?

Základní školy

Gymnázia

6.  třídy – 517 družstev

7. třídy –  528 družstev

8. třídy –  506 družstev

9. třídy  – 526 družstev

Prima 46 družstev

Sekunda 36 družstev

Tercie 52 družstev

Kvarta 40 družstev

Sdílet na sítích