Seznam vstupuje na trh s mobilní reklamou

2. dubna 2009

České firmy v mobilních telefonech svých zákazníků – to je revoluční změna, se kterou přichází Seznam.cz. Mobilní firemní zápisy, bannery nebo mobilní Sklik mohou klienti Seznamu získat od 1. dubna v novém produktovém balíčku pro rok 2009.

Vstupenkou na trh s mobilní reklamou se stala především stále rostoucí návštěvnost mobilních služeb Seznamu. Během prvních dvou měsíců letošního roku na nich uživatelé internetu v mobilu realizovali více než 20 milionů návštěv a shlédli více než 72 milionů mobilních stránek. Služby jsou přizpůsobeny pro více jak 1000 typů mobilních telefonů a dostupné u všech tří mobilních operátorů. Mobilní reklama se tak může dostat na displeje více než 13 milionů mobilních telefonů.

Mobilní zápis na Firmy.cz


České firmy měly dosud příležitost inzerovat jen na webových službách Seznamu. Od 1. dubna jim marketingoví poradci doporučují hned tři možnosti, jak svou prezentaci rychle rozšířit i na mobilní telefony. Základní informace o firmě plus logo, lokalizaci na mapě nebo fotografie mohou získat buď na tři měsíce, nebo na celý rok.


Mobilní zápis je graficky koncipován tak, aby se na displeji mobilního telefonu zřetelně zobrazily veškeré informace včetně názvu firmy i jejího loga. Díky mobilnímu firemnímu zápisu může zákazník do firmy přímo zavolat nebo si uložit kontakty do adresáře telefonu a to jedním stisknutím tlačítka (Click to). Volání do firmy pak může kdykoliv a kdekoliv opakovat.


Součástí mobilního firemního zápisu je také lokalizace na mapě s možností plánování trasy do firmy. Odpadá tak vyhledávání firmy na webu, tisk stránky a opisování kontaktů.  Pokud klient chce mobilní zápis na Firmy.cz nejprve vyzkoušet, i pro něj je tu zajímavá možnost – jednoduchá verze zápisu  zdarma.

Bannery pro display reklamu v mobilu


Na mobilní verzi Firmy.cz a dalších službách Seznamu si klienti mohou vybrat zajímavou interaktivní prezentaci ve zcela nové bannerové kampani připravené speciálně pro mobilní prostředí. Tyto reklamní formáty velmi účinně podporují především značku firmy.  Na mobilu se firmy budou prezentovat bannerem buď jako Sponzor služby (viz příloha 1) nebo formátem Halfleader (viz příloha 2). Tyto formáty mobilní reklamy dodržují standardy Mobilní marketingové asociace (MMA).

Populární Sklik


Kontextovou reklamu podpoří na mobilech populární Sklik. Klienti Seznamu jej mohou využívat hned na pěti  mobilních službách Seznamu: vyhledávání prostřednictvím homepage m.seznam.cz nebo na mobilních verzích služeb Firmy.cz. (m.firmy.cz), Novinky.cz (m.novinky.cz), Zboží.cz (m.zboží.cz) nebo Obrázky (m.obrazky.cz)

„Pro Seznam je to milník, vstup do nové éry. Mobilní telefon má v kapse každý a naše služby jsou velmi populární, proto věřím v jejich další, doslova bleskurychlé šíření. Navíc pro inzerenty a naše klienty to otevírá zcela novou škálu možností, jak být daleko těsněji propojen se svými současnými i budoucími klienty“, říká k mobilním produktům Seznamu  obchodní ředitel Tomáš Búřil.

Sdílet na sítích