Kdy už přestane pršet…

12. května 2009

Pro službu www.pocasi.cz jsme připravili další zásadní vylepšení. Od dnešního dne si můžete v mapě zobrazit nejen klasickou předpověď pro dané místo, ale také kompletní předpovědní mapy.

Ty zahrnují čtyři nejzákladnější pohledy, které možná znáte už z televize. Pod záložkou Mraky se skrývá přehled oblačnosti, Srážky napoví, jak bude pršet, Vítr obsahuje směry a intenzitu proudění vzduchu a konečně Teplota ukazuje, jak je kde teplo či zima.

Tyto předpovědní mapy si můžete nechat zobrazit pro celou Evropu, dostupné jsou do přiblížení číslo 7, detailnější jsme vzhledem k podkladům zatím nerealizovali. Předpověď ukazuje vývoj ode dneška na další tři dny dopředu a to v intervalu 3 hodiny. Pomocí jednoduchého ovládacího panelu si můžete nechat zobrazit buď konkrétní den a hodinu anebo si pustit celou animaci naráz a vychutnat si pohled podobný pohledu  v televizi.

Čtyři nové vrstvy jsme zatím nasadili v testovací verzi, proto přivítáme vaše zkušenosti a postřehy, ať už s ovládáním nebo s rychlostí a kvalitou animace. Pro další diskuzi ohledně Počasí můžete také využít naše fórum.


Tomáš

Sdílet na sítích