Další „letecký den“ Mercedesu DTM

5. června 2009

Škoda Octavia Weekend nás v polovině května přivedla znovu na závodní okruh v Mostě.

Nejen vzhledem k tomu, že Most je svojí polohou výrazně příznivější k mému bydlišti, než Brno, jsem neváhal ani vteřinu, zda mám strávit další víkend ve společnosti lidí z Sauto Racing Teamu. Sobotní program nabízel mimo jiné závody motokár Superkart Series (bzučící vosy řítící se okolo 200km/h), ale hlavně pro nás zajímavý vytrvalostní závod MM ČR D4. Pro neznalé – je to 3hodinový závod o to, kdo ujede za 180 minut nejvíce kol. Jezdci se během závodu  takticky střídají, tankuje se a mění se pneumatiky.  S výjezdem vozů z boxů naplno vykouklo i sluníčko, aby opálilo nejen návštěvníky závodiště, ale i hostesky  v červenobílých mini se známým logem Sauto.cz. Na startu jsem již rozpoznával nejen vozy, ale i některé známé tváře a jména. Opět jsou tu fotografové, kameramani, technici, jezdci a samozřejmě naleštění krasavci se stovkami koní pod kapotou. Největší pozornost opět budí naše obrandované Mercedesy a hned za nimi Audi BRT.

Po letmém startu šel hned v první mostecké zatáčce do čela konkurenční speciál z německého Deutsche Tourenwagen Masters značky Audi. Švédský pilot Thed Björk mistrovsky na brzdy předjel našeho Tomáše Engeho i kolegu německého pilota Stefana Mückeho a ujal se vedení. To si držel po celou úvodní fázi závodu, jenže pak musel do boxů s ucházející pneumatikou. Po výměně kola se vrátil do boje, ale pak začaly kevlarový speciál trápit technické potíže a posádka Bohemia Racing Teamu musela odstoupit. Bohužel technické problémy donutily k cestě do boxu velmi rychle i náš Mercedes.
Cesta k vítězství se tak otevřela jedenáctce, druhému našemu Mercedesu a trojice zkušených pilotů příležitost dokonale využila. V cíli byli po třech hodinách pochopitelně první a na kontě měli celkem 113 kol.

Sobotní tříhodinový vytrvalostní závod Mistrovství republiky cestovních vozů v rámci Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekendu tedy dopadl nejlépe pro favorizovanou posádku Antonín Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke. Maratón provázely dramatické momenty, karamboly i výjezdy safety caru. Mnoho vozů také odpadlo po haváriích i technických problémech. Šlo zkrátka o dlouhý závod se vším všudy.

Most video

Sauto.cz Racing Team budete mít možnost vidět už zítra, 6. června a znovu v Mostě na  MMČR D4.


Dušan

Sdílet na sítích