Akcelerátory v Lištičce pro IE

8. července 2009

Zjednodušte si práci s internetem, využijte akcelerátory! Fungují i v IE7.

Už vás nebaví označovat text na stránce a kopírovat ho do okna pro hledání? Použijte akcelerátory a udělejte vše na jedno kliknutí. Pokud máte nainstalované akcelerátory, tak stačí označit „text“ na webové stránce. Vyskočí vám bublina s nabídkou vyhledávačů (jako na obrázku) a na jedno kliknutí se dostanete na výsledky hledání fráze „text“ na zvoleném vyhledávači.

Typické scénáře pro použití akcelerátorů:

  • Čtete webovou stránku a narazíte na slovo, o kterém se chcete dozvědět více. Označte ho. Vyskočí vám bublina s akcelerátory. Klepněte na ikonu Seznamu („S“) a zobrazí se vám výsledky fulltextového hledání. Nebo klepněte na ikonu Wikipedie („W“) a zobrazí se vám výsledky Wikipedie.
  • Čtete webovou stránku, která obsahuje adresu (například adresu restaurace, kam chcete zajít) a chcete si dané místo najít na mapě.  Označte adresu nebo jméno firmy, vyskočí bublina s akcelerátory. Klepněte na ikonu Mapy.cz („M“) a zobrazí se vám místo na mapě.

Možná jste se už setkali s akcelerátory v IE8 nebo s  akcelerátory v doplňku pro Firefox. Co nového přináší akcelerátory v Lištičce?

  • Akcelerátory se zobrazují jako ikony v toolbaru. Nemusíte rozklikávat menu, ale můžete si rovnou vybrat, co chcete s označeným textem dělat. Pouze málo používané akcelerátory nezabírají  místo, jsou v rozklikávacím menu (na toolbaru vpravo). Volba umístění akcelerátorů je na vás.
  • Snadno si vyrobíte vlastní akcelerátory. Stačí podle návodu vyplnit formulář v nastavení akcelerátorů.
  • Akcelerátory fungují i v IE7.

Seznam rozšiřuje nabídku běžných akcelerátorů o akcelerátory, které se zobrazí jen v těch případech, kdy to má smysl. Pokud myší označíte URL, které není klikací, tak vám akcelerátor umožní přejít na toto URL.  Pokud označíte emailovou adresu, můžete přejít na psaní emailu na vašem účtu u Seznamu. Adresát bude předvyplněn podle označeného textu. Dalším akcelerátorem je překlad označeného slova z cizího jazyka do češtiny.

Jak vypnout Seznam akcelerátory? Klepněte pravým tlačítkem na bublinu s akcelerátory a vstupte do nastavení. Odškrtněte checkbox „Povolit akcelerátory Lištičky“ a klepněte na OK.


Jakub

Sdílet na sítích