Rodina postižené holčičky překvapena úspěchem sbírky na ukradené auto

17. září 2009

Právo , 17.9.09, Novinky.cz 16.9. a ČT Události 16.9.09

Zveřejněním účtu na finanční sbírku pro rodinu Wawrzosových z Karviné, kterým neznámý zloděj ukradl dotované auto pro postiženou dceru Elu, se strhla doslova lavina solidarity. Na kontě je již přes 200 tisíc korun.Sylva Wawrzosová řekla Právu, že tak obrovský ohlas na sbírku nečekala. Proti povinnosti vrátit dotaci se zatím neodvolali.

Průběžný stav na sbírkovém účtu pro Elu je ke středečnímu odpoledni 206 249 Kč. Rodina uvažuje o použití těchto peněz k zakoupení mírně ojetého auta typu minivan, ve kterém by se pohodlněji přepravoval vozík pro postižnou pětiletou dívku.
Pomoc s výběrem vozu a pojištěním zdarma nabídl rodině server Proženy.cz spolu se Sauto.cz.
Sylva Wawrzosová takový obrovský ohlas na sbírku podle svých slov nečekala. „Když jsem se tu částku dozvěděla, podlomila se mi kolena. Já jsem totiž tajně doufala, že by se mohlo vybrat padesát, maximálně sto tisíc,“ řekla Wawrzsovová.
Na koupi vozu Wawrzosovým přispěla radnice v Karviné dotací sto tisíc korun, kterou bude muset nyní rodina vrátit, protože „předmět dotace zanikl“.
Wawrzosová řekla, že se proti povinnosti vrátit dotaci zatím u ministerstva práce a sociálních věcí neodvolala.
„To bude ještě na dlouho. Nejprve musíme až do začátku října čekat na protokol od policie, teprve potom se odvoláme,“ dodala.
Po zveřejnění článku na serveru Novinky.cz a v deníku Právo byly obě redakce okamžitě zavaleny množstvím e-mailů s nabídkami finanční pomoci. Poté vzniklo za přispění nadace Naše dítě ve spolupráci se společností Seznam.cz a za mediální podpory Novinek, Proženy. cz. a Práva konto s číslem 3300033/0300 a variabilním symbolem 2222.

Více také na Novinky.cz nebo zde

Sdílet na sítích