Seznam podpořil dobrý úmysl – Bona Mente

30. října 2009

Desáté narozeniny neziskové organizace Život dětem oslavil také Seznam, když na galavečeru Bona Mente předal organizaci šek v hodnotě 200 000 korun.

Se sdružením Život dětem spolupracuje česká internetová jednička od loňské roku. Od podpory konkrétních akcí, jako jsou nákupy přístrojů pro dětské nemocnice se spolupráce postupně rozvíjí i směrem k dětským domovům.

V průběhu letošního října se skupina zaměstnanců Seznamu poprvé vydala do dětského domova v Dubé – Deštné, aby například opravila dětem plot nebo uklidila zahradu. Další výjezdy budou pokračovat malováním dětských heren a jinými potřebnými aktivitami.

Na galavečeru v pražském divadle Hybernia se slavilo nejen těch deset let velmi užitečné práce sdružení Život dětem, ale znovu se i přispívalo na charitu. Diváci v sále i u obrazovek TV Barrandov mohli posílat DMS v hodnotě 30 korun a v průběhu pořadu tak sami rozhodnout, jak velkou pomoc tento večer dětem v nemocnicích přinese.

„Víme, že děti naši pomoc potřebují, hlavně ty v nemocnicích, pro které je internet mnohdy jediným spojením se světem a kamarády. Proto peníze ze Seznamu putují k nim,“ s těmito slovy předala dětem šek v hodnotě 200 000 korun tisková mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

 

Peníze dalších dárců jsou už teď určené na nákup inkubátorů, echokardiografů a dalších přístrojů, potřebných pro vyšetření dětských pacientů po celé České republice. Výtěžek večera Bona Mente – zatím 2 890 000 korun – umožní například nákup inkubátorů Giraffe. Ty půjdou do osmi neonatologických center v České republice. Zbytek peněz (protože sbírka stále probíhá) pak na výstavbu nového dětského domova v Praze.

Bona Mente, neboli dobrý úmysl, přišli podpořit i zpěváci jako Vlasta Horváth, Petr Bende, Monika Absolonová nebo Helena Vondráčková. Na jevišti se také několikrát vystřídaly samy děti z dětských domovů, když s klaunskými nosy během písniček malovali na prkna, která znamenají svět, svá sluníčka nebo domky s kytkami. Taneční vystoupení dětských skupin 5 angels, AT studia Domino a In Dance publikum nadšením roztleskala a tak bylo jasné, komu tento večer především patří… dětem.

Sdílet na sítích