Sport.cz – letos ve znamení přímých přenosů

8. října 2009

Rekordních 10 tisíc diváků ve špičce měla zatím AC Sparta proti FK Mladá Boleslav.

Na Sportu jsme již v loňském roce začali s přímými přenosy z fotbalové druhé ligy. Konkrétně s přenosy domácích zápasů klubu FK Dukla Praha. Tyto přenosy jsou realizovány technologií Flash Media (přenosy běží tedy ve flash playeru). Tým Streamu.cz má k dispozici online střižnu, díky které lze využívat infografiku a zkoušeli jsme i přenos na dvě kamery. Zápasy Dukly přes naše stránky standardně sleduje kolem 2000 uživatelů.

Letos jsme se pustili také do přímých přenosů z Gambrinus ligy, které realizujeme ve spolupráci se společností KIT Digital. Přenosy běží na technologii Windows Media. Každé kolo nabízíme našim uživatelům jeden vybraný zápas. Těch jsme odvysílali celkem již osm. Naposledy šlo o zápas Bohemians Praha – FC Bohemians 1905. Ten byl také rekordní v počtu unikátních uživatelů, kteří se na zápas (alespoň na chvíli) dívali – bylo jich 23 325. Největší špičku však vykázal zápas AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav – v jeden okamžik se dívalo cca 10 000 uživatelů.

Další zajímavou akcí byl přenos z tiskové konference ČMFS. Ten se uskutečnil 2. října a shlédlo ho téměř 2000 uživatelů. Tiskové konference ČMFS plánujeme přenášet pravidelně.

Přenosy z domácích zápasů Dukly lze sledovat na http://fotbal.sport.cz/fotbal/dukla-online-prenos/, přenosy z Gambrinus ligy na http://fotbal.sport.cz/fotbal/primy-prenos/ a speciální přenosy pak na http://fotbal.sport.cz/fotbal/prenos/.

Nabídku přímých přenosů bychom do budoucna rádi dále rozšiřovali. Přemýšlíme o florbalu a o adrenalinových sportech. Záleží však především na našich uživatelích, o co budou mít zájem, a proto uvítáme vaše nápady. Děkujeme :-)


Norbert

Sdílet na sítích