Spouštíme veřejnou betu IMAPu – aktualizováno

12. listopadu 2009

Dlouho očekávaný IMAP je připraven pro veřejnou betu – zájemci o testování se mohou hlásit na imap-beta@firma.seznam.cz.Jedná se o zkušební provoz, zájemcům, kteří se ozvou na uvedenou adresu, bude během několika málo dní od žádosti IMAP povolen. Případné postřehy k betě hlaste, prosím, na výše uvedenou adresu nebo zde pod článkem. Počet míst pro betu je omezený, uzavření/pozastavení nabírání testerů se dozvíte v dalším článku zde na blogu.

Žádosti o betu prosím pište s předmětem „beta“, postřehy k beta provozu pak s předmětem „postrehy“. O povolení bety budeme každého testera informovat emailem. Nastavení testovacího serveru je:

Server: imap.seznam.cz

Port: 143/993

username@seznam.cz / heslo

Pro přehlednost zde budu aktualizovat seznam reportovaných chyb, abychom je neměli reportované duplicitně. Pokud to bude možné, budu zde aktualizovat i termíny vyřešení.

Předem díky všem testerům za postřehy k beta verzi a zájem o naše služby. Buďte mezi prvními co IMAP od nás používají ;-).

Aktualizace 15.12.:

Omlouvám se za málo informací ohledně bety a posílám seznam aktualit a vysvětlení některých bodů, které často píšete.

Nasadili jsme upravenou verzi IMAPu, která odstraňuje následující z reportovaných chyb:
V některých klientech (např. Thunderbird) se špatně/vůbec párovaly složky Odeslané, Koš, Koncepty – proto se např. nedařilo ukládání odeslaných mailů. Složky Sent, Trash, Draft by se měli v klientech již detekovat správně. Upravili jsme to na case insensitive verzi, takže si nyní poradíme jak se Sent tak sent. Rozepsané zatím podporujeme pouze draft, ale ne drafts. V průběhu ledna počítáme s úpravou, abychom podporovali obojí.

Mazání – přeškrnutí/smazání po zmáčknutí smazat by již mělo fungovat. Mail se reálně smaže až při konkrétní akci (expunge/close), tedy např. při zavření otevření klienta nebo přechodu do jiné složky to zafunguje, ale hned smazat se skutečně nemusí a je to v pořádku.

Pro uživatele, kterým se nestahovali jejich vytvořené složky – všem uživatelům bety jsme nastavili všechny jejich složky k odebírání (tedy se stahovat již budou). Pokud si vytvoříte novou složku přes webmail tak si ji musíte zatím nastavit ručně k odebírání ve vašem poštovním klientu. Úpravu, aby se nově vytvořená složka (přes webmail) nastavila automaticky k odebrání nasadíme v průběhu ledna.

Opravena chyba, která se mohla některým uživatelům objevit při přesunutí nebo smazání nové zprávy.

Pokud došlo při stahování emailů k chybě na konkrétním problémovém emailu, tak se nestáhlo nic – udělali jsme úpravu, která zařídí, že se stáhne vše kromě toho jednoho problémového mailu.

Další informace:

Uživatelské složky najdete ve složce user, v příštím roce plánujeme řešení, které umožní uživatelské složky mimo složku user a zároveň vnořené složky, které momentálně nepodporujeme. Tato úprava vyžaduje větší zásah do našeho technického řešení a nasadíme ji až později v průběhu roku.

Betu povolujeme po vlnách, včera jsme povolili všechny, kteří se přihlásili do pondělí 14.12.2009 14:00. Další vlnu povolíme ještě v předvánočním týdnu – pravděpodobně opět pondělí.

Aktualizace 25. 8. 2010

Velice nás potěšil zájem o IMAP a chuť se podílet na jeho testování. Vaše náměty a připomínky, zásadní měrou přispívají k tomu, abychom mohli brzy IMAP zpřístupnit všem.

Omlouváme se za delší odmlku v aktualizaci informací o beta testu.

V současnosti všichni účastníci a zájemci o testování obdrželi do svých schránek informace o aktuálním stavu bety.

S ohledem na počet stávajících testerů jsme se rozhodli nábor dalších zájemců zastavit.

Vám, kteří se na testování podílíte, děkujeme.

Veřejnější verzi IMAPu zpřístupníme v průběhu podzimu.

 


Tomáš

Sdílet na sítích