Jak nás neznáte a mazec kolem toho – aktualizováno podruhé

16. prosince 2009

Pro klienty Seznamu jsme k Vánocům natočili krátké video o Seznamu. Netušili jsme přitom, že se naše “domácí produkce” rozjede ve Fanklub největšího haSičáka.

Původně jsme si v týmu seznamáckého newsletteru pro klienty mysleli, že video bude skvělou tečkou za letošním těžkým rokem. Že klienty trošku pobavíme, trošku osvětlíme podstatu Seznamu a hlavně ukážeme něco, co se jen tak nevidí, totiž  serverovnu a všechno to “železo” nutné k našemu provozu. Práce se chopili Chosé (Pepa Šíma), Charles (Karel Pětruchno) a Fax (Michal Feix). Nikdo včetně autorů samotných neměl tušení , co vlastně natočí. Řešili jsme jen to, jestli by namísto provozního ředitele neměla tenhle film moderovat prsatá blondýna. Na totální přeměnu ale nebyl čas.

Chlapi se pak kamsi vytratili, nikdo nevěděl, co punktují. A pak to přišlo. První projekce hrubého materiálu ukázala nápady, které kluci čerpali úplně jinde, než v office Seznamu, poprvé zazněla hudba, kterou Karel složil a poprvé zazářila kamera v pěkně  zvládnutých jízdách. Home studio Chosého navíc zrychlilo produkční práce tak, že jsme nakonec stihli i uzávěrku klientského newsletteru. Kluci se přitom dál potutelně usmívali, zřejmě stále pod vlivem zážitků z natáčení.

Minulý  čtvrtek odputovalo video ke klientům a zároveň k seznamákům. Ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat. Během pár hodin se video ocitá na Facebooku. Z provozního ředitele se tu logicky stává “největší haSičák na světě” a skupina jeho fanoušků přibírá dnem i nocí další nadšence. Kluci nelení a začínají vyrábět další film, tentokrát sestřih přebreptů Největšího haSičáka a plánují ho na zítřejší seznamáckou vánoční party. Co se bude dít dál, to ví jen uživatelé Facebooku. V každém případě si tenhle mazec  budeme pamatovat –  kdyby nás zase napadlo točit nějaké firemní video :-).

Pokud jste ještě neviděli, video najdete na Stream.cz, ale i na Youtube.com

Aktualizováno 17.12: nelenili ani chlapi na Stream.cz a mazec zahustili vlastní tvorbou, mrkněte zde

Aktualizováno 21.12.: Abyste nepřišli o nic, co se kolem našeho videokolotoče šustne, tady je slíbený setřih z nepovedených scén filmu Jak nás neznáte: Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:“Times New Roman“; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:“Times New Roman“; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} http://www.stream.cz/video/402215-seznam-jak-to-video-vlastne-vznikalo

anebo taky na Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:“Times New Roman“; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:“Times New Roman“; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} http://www.youtube.com/watch?v=vYKxldQYkPY.

Přejeme na Vánoce kopec legrace!


Rita

Sdílet na sítích